Business

Bilsalget hårdt ramt

De, der så køber biler, køber i højere grad små biler.

Bilsalget faldt med 40 procent i maj måned i år sammenlignet med samme måned sidste år. Samlet blev der solgt 11.432 nye biler.

Antallet af elbiler faldt mindre, men kunne ikke opveje det massive dyk i det øvrige salg. Samtidig gik andelen af helt små biler frem - en tendens man også så under finanskrisen.

- Coronakrisen gav mørke skyer over bilsalget, men med genåbningen af samfundet så vi en stabilisering af salget, og med de gode forbrugertillidstal ser vi fortrøstningsfuldt på bilsalget i sommermånederne, siger direktør Mads Rørvig, De Danske Bilimportører.

Bilsalget bliver normalt hårdt ramt under en økonomisk krise, fordi bilkøberne udskyder deres køb eller går en klasse ned. Det ses også af de nye tal, hvor mikrobilklassen går frem.

Med et fald i salget af elbiler på 11 procent i maj måned sammenlignet med sidste år klarer elbilerne sig bedre en det generelle marked. Her er det Tesla med deres 3 model, der dominerer markedet. Også salg af hybridbiler klarer sig godt med Hyundai som en af topsælgerne.

- Det er opmuntrende, at de grønne ambitioner er intakte med disse tal, siger Mads Rørvig.

De seneste år er der blevet solgt mere end 200.000 personbiler, men det ser nu ud til at være ovre. Det samlede bilsalgstal for årets fem første måneder er nede med 30 procent og den økonomiske recession med tilbagegang i økonomien, og den stigende arbejdsløshed får danskerne til at holde på pengene, når det gælder en af de største investeringer - køb af bil.