Coronavirus

Rejseselskabet TUI skærer 8000 stillinger efter milliardunderskud

TUI-fly på landingsbanen i Zaventem-lufthavnen i nærheden af Bruxelles i Belgien. Francois Lenoir / Ritzau Scanpix

Det er stadig for tidligt at spekulere i, hvilke medarbejdere der rammes af fyringerne, siger kommunikationschef.

Rejseselskabet TUI varsler stor fyrinrunde grundet coronakrisen.

Den ventes at ramme 8000 stillinger globalt, der enten bliver nedlagt eller ikke besat. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Det er ikke sjovt at arbejde i rejseindustrien lige nu

Adam Györki, nordisk kommunikationschef, TUI

- TUI skal komme ud af krisen stærkere. Men det vil blive et andet TUI og et andet marked end før pandemien, siger administrerende direktør Fritz Joussen.

- Det kræver besparelser i investeringer, udgifter, vores størrelse og tilstedeværelse rundt i verden, siger han i en kommentar til regnskabet.

TUI havde ved udgangen af marts 53.500 ansatte.

For tidligt at sige, hvem der bliver fyret

Ifølge nordisk kommunikationschef for TUI, Adam Györki, har nedlukningen af næsten al europæisk rejseaktivitet betydet, at TUI må nedbringe sine administrative omkostninger med helt op til 30 procent.

- Coronavirus har skabt en situation, hvor vi er nødt til at skære i vores udgifter. Det er ikke sjovt at arbejde i rejseindustrien lige nu, men vi har en stor tro på vores virksomhed, siger han.

Efter planen vil afskedigelserne blive rullet ud i løbet af de kommende uger og måneder, men alligevel er det ifølge Adam Györki for tidligt at sige, hvor hårdt ramt TUI's danske medarbejdere bliver:

- Det er primært noget, vi gennemfører ved administrative medarbejdere på vores kontorer, men jeg vil endnu ikke spekulere i, hvilke konkrete jobs der bliver påvirket, siger han til TV 2.

Underskud på 5,5 milliarder

Meldingen om fyringer kommer onsdag i forbindelse med selskabets regnskab for andet kvartal, der viser et stort underskud.

Selskabet kommer ud af kvartalet, der tæller perioden januar til marts, med -5,5 milliarder kroner.

Det er en forværring fra samme periode sidste år, hvor TUI fik et minus på 1,3 milliarder kroner.

Med til historien hører, at de første tre måneder af året ofte er en vanskelig periode at tjene i for rejseselskaber, der henter det meste indtjening om sommeren.

TUI er blandt Danmarks største rejseselskaber og har tidligere haft Star Tour i folden, men siden 2015 har det heddet TUI.