Coronavirus

Michelin-restauranter begæret konkurs

TV 2/Bornholm logo
I samarbejde med TV 2/Bornholm

Selskabet har i flere år haft svært ved at præstere et økonomisk overskud.

Koncernen Kadeau, der står bag de to Michelin-restauranter af samme navn, er begæret konkurs.

Det oplyser direktør Magnus Klein Kofoed til erhvervsmediet Finans.

Kadeau har en restaurant i København og en på Bornholm. Restauranten i København har siden 2018 haft to Michelin-stjerner, mens den på Bornholm har en.

Koncernen har også prominente navne i ejerkredsen, hvor blandt andre Lukas Forchammer - nok bedre kendt som Lukas Graham - er med.

Koncernen bag har trods de gastronomiske hædersbeviser haft problemer med økonomien. Selskabet har i flere år haft svært ved at præstere et overskud.

Kadeau i knæ

En sløj vintersæson efterfulgt af coronakrisen har medvirket til, at de to prisbelønnede restauranter må dreje nøglen om.

- Det er forfærdeligt. Vi er alle sammen helt i knæ, siger Magnus Klein Kofoed til TV 2/Bornholm.

Han understreger, at man lige nu forsøger at vende hver en sten, for at se, hvordan man kan forsøge at komme stærkt tilbage.

Hårdt ramt af krisen

Til Finans forklarer Magnus Klein Kofoed, at der derfor var lavvande i kassen, da tiltagene for at inddæmme spredningen af corona i Danmark satte prop i strømmen af kunder til restauranterne i Danmark.

- Vi har været nødsaget til at kaste håndklædet i ringen og begære os selv konkurs. Den her krise (coronakrisen, red.) har ramt os på det værst tænkelige tidspunkt, siger direktøren til Finans.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, at koncernens bank, Danske Bank, har fået stillet inventar og varer som sikkerhed.

Magnus Klein Kofoed selv siger til Finans, at det ikke står klart, hvad fremtiden bringer.

Ud over de to Michelin-restauranter driver koncernen også et hotel på Bornholm.

Koncernen har også en lang række dattervirksomheder - herunder Roxie på hotellet Herman K i København.