Business

Novo bruger 800 millioner på at udvide Kalundborg-fabrik

(ARKIV) Kalundborg og Novo Nordisk er tæt forbundet. I 2018 åbnede en ny togstation i byen. Den hedder "Biotekbyen Kalundborg Øst", og gør det blandt andet lettere for Novos ansatte at komme på arbejde. Jens Nørgaard Larsen / Scanpix Danmark

Ifølge medicinalselskabet Novo Nordisk produceres omkring halvdelen af verdens insulin i Kalundborg.

Den danske medicinalvirksomhed Novo Nordisk investerer 800 millioner kroner i at opgradere og udvide sine produktionsfaciliteter i Kalundborg.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Kalundborg-fabrikken producerer i øjeblikket en række produkter inden for diabetesbehandling. Planen er, at fabrikken skal opgraderes og udvides, så den også kan producere disse produkter i fremtiden samt næste generation af diabetesprodukter.

Opgraderingen og udvidelserne forventes at være færdige i 2022.

Novo Nordisk

  • Novo Nordisk er Danmarks mest værdifulde virksomhed. I januar 2020 nåede Novos værdi op over 1.000 milliarder danske kroner.
  • Det seneste årsregnskaber viste, at Novo i 2019 tjente knap 39 milliarder danske kroner. De seneste fem år har Novo haft et overskud på næsten 190 milliarder kroner til sammen.
  • Der er lidt flere end 43.000 ansatte i Novo Nordisk. 
  • Novo blev skabt som en fusion mellem to danske virksomheder i 1989. Novo Industri A/S og Nordisk Gentofte A/S hed firmaerne.
  • Firmaets hovedkvarter er i Bagsværd nord for København.

Har allerede investeret 16 milliarder

Ifølge Novo Nordisk produceres cirka halvdelen af al verdens insulin i Kalundborg som det er i dag.

Der arbejder i øjeblikket flere end 3000 ansatte på Kalundborg-fabrikken.

Novo Nordisk oplyser i meddelelsen ikke, om investeringerne kommer til at medføre ansættelse af yderligere medarbejdere.

- Denne investering i vores produktionsfaciliteter viser vores ambition om at fortsætte med at styrke vores tilstedeværelse i Danmark og Kalundborg, siger Michael Hallgren, der er direktør for Novo Nordisks produktion i Kalundborg, i pressemeddelelsen, og fortsætter:

- Siden starten på det nye årtusind har vi alene investeret mere end 16 milliarder kroner i disse faciliteter, som er en hjørnesten i vores globale produktionsnetværk,

Sidste år kunne Novo Nordisk fortælle, at de agtede at investere 650 millioner kroner i en opgradering af fabrikken i Kalundborg. I slutningen af 2018 åbnede en helt ny togstation, Biotekbyen Kalundborg Øst, der blandt andet skulle gøre det lettere for de ansatte i Novo Nordisk at komme på arbejde. Stationen er delvist betalt af Novo Nordisk, der har haft fabrik i Kalundborg siden 1969.

Nyheden om investeringen i Kalundborg-fabrikken kommer, efter at Novo Nordisk torsdag offentliggjorde regnskab for 2019.

Det viste en omsætningsvækst på ni procent til 122 milliarder kroner, blandt andet takket være en vækst på det store og vigtige marked i USA.