Business

Salg af headsets vokser markant hos dansk virksomhed

Headsetforretningen er ved at blive lige så stor som høreapparatdelen hos virksomheden GN Store Nord. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Virksomheden påpeger specifikt i regnskabet, at coronavirus kan påvirke deres omsætning.

En stor vækst inden for salget af headsets har givet en større omsætning hos GN Store Nord, der også er kendt for at producere høreapparater.

Sidste år er salget af headsets vokset med 30 procent, mens høreapparatsalget er gået op med ni procent. Det fremgår af selskabets årsregnskab onsdag.

Samlet har GN Store Nord omsat for 12,6 milliarder kroner i 2019. Det er en stigning på 19 procent i forhold til året før.

Ud af de 12,6 milliarder kroner kommer 6,4 milliarder kroner fra GN Hearing, der laver høreapparaterne, mens 6,2 milliarder kroner kommer fra GN Audio, der producerer headsets - blandt andet under navnet Jabra.

Dermed er headsetforretningen ved at blive lige så stor som høreapparatdelen hos GN Store Nord, når der måles på hele året.

For ses der isoleret på fjerde kvartal af sidste år, så er omsætningen i GN Audio faktisk allerede større end omsætningen i GN Hearing.

Coronavirus kan påvirke regnskab

I perioden har GN Hearing omsat for 1,7 milliarder kroner, samtidig med at GN Audio har omsat for 2 milliarder kroner.

- Efterspørgslen efter vores førende løsninger fortsætter med at vokse, og vores forbrugerforretning viser imponerende vækstrater, siger René Svendsen-Tune, administrerende direktør hos GN Audio, i en kommentar til regnskabet.

- Fremadrettet vil vi fastholde og yderligere forfine vores evne til at gøre brug af store teknologiskift i udvalgte og indtjenende højvækst markedssegmenter, hvor vi kan levere endnu bedre kundeoplevelser, tilføjer han.

I indeværende år regner GN Store Nord med yderligere vækst i både GN Audio og GN Hearing.

GN Store Nord skriver specifikt i regnskabet, at forventningen ikke inkluderer eventuelle effekter af udbruddet af coronavirus i Kina.

For nylig meddelte selskabet, at det på grund af virusudbruddet har været nødt til midlertidigt at lukke produktionen på sin fabrik i den kinesiske by Xiamen.

Det skyldtes, at en kinesisk ansat var blevet smittet med det potentielt dødelige coronavirus. Personen, som er sikkerhedsvagt, er hyret igennem et vagtfirma.

Fabrikken i Xiamen ligger omkring 1000 kilometer fra millionbyen Wuhan, hvor coronavirussen i første omgang blev opdaget.