Business

Postnord bløder millioner

Virksomhedens danske del kommer ud med et underskud på 64 millioner kroner.

Selvom det seneste år har budt på fremgang, kommer Postnords danske del ud af 2019 med et driftsunderskud på 64 millioner danske kroner, viser det netop offentliggjorte årsregnskab.

I 2018 endte underskuddet for Postnords danske del på knap 300 millioner kroner, og derfor glæder chefen for den danske del af Postnord, Peter Kjær, sig trods alt over resultatet.

- Vi kommer ud med et resultat, der er 250 millioner bedre end sidste år. Det er vi utroligt tilfredse med. Det er en kæmpe forbedring sammenlignet med tidligere. Man kan aldrig være tilfreds med negative tal på bundlinjen, men det er en del af en forandringsrejse, vi er på, siger Peter Kjær til TV 2.

Langt færre breve

Det er dog ikke kun den danske del af Postnord, der lander et underskud for 2019. Hele koncernens resultat for 2019 ender således på minus 169 millioner danske kroner. I 2018 var underskuddet fire gange større.

I årsregnskabet skriver Postnords administrerende direktør og chef for hele koncernen, Annemarie Gardshol, at særligt digitalisering og faldende brevmængder giver udfordringer for virksomheden.

I Danmark er mængden af breve faldet med 75 procent gennem de seneste ti år. Alene i løbet af 2019 er brevmængden faldet med 13 procent i Danmark og seks procent i Sverige.

Samlet set omdelte Postnord mere end 1,3 milliarder breve i Sverige sidste år. I Danmark blev der omdelt knap 200 millioner breve.

Årsregnskabet lander midt i politiske forhandlinger om Postnords fremtid. Flere partier på Christiansborg har åbnet for, om den danske afdeling af Postnord skal hjemtages, så det ikke længere er ét firma, der står for brevomdelingen i både Danmark og Sverige. Derfor skal Transportministeriet senest til marts undersøge konsekvenserne af at trække Danmark ud af Postnord. Det skrev Jyllands-Posten i sidste uge.

Kort før jul måtte Folketinget bevilge 100 millioner kroner til Postnord for at forlænge den eksisterende postaftale med et halvt år, så selskabet frem til 30. juni kan sikre, at der bliver delt breve ud i hele landet.