Da tre venner fra Jylland tog til Portugal med deres bukser, blev der grinet af dem

25-årige Kasper Ulrich elsker at gøre det umulige, også selvom det vælter ham omkuld.

Indenfor iværksætteri lyder det næsten som mission impossible - at ville starte et tøjfirma, der laver tøj af høj kvalitet til konkurrencedygtige priser.

For historien har lært os, at kvalitet og pris gerne følges ad. Og det gælder særligt indenfor tekstilbranchen, der var en af de første brancher til at outsource produktionen til andre lande.

Så når iværksættere vælger at satse på at sælge tøj, er den mest nærliggende løsning, at få tøjet produceret i gigantiske fabrikker i fjernøsten.

Vil lave de perfekte bukser

Men den vej ville tre unge gutter fra Nordjylland ikke gĂĄ.

Kasper Ulrich, Christian Aachmann og Christoffer Bach var overbeviste om, at de kunne bygge et tøjfirma op på kvalitet og god service til konkurrencedygtige priser.

- Ideen udspringer af, at vi i slutningen af gymnasiet begyndte at gå mere og mere op i at gå pænt klædt, men det irriterede os, at tøjet sjældent var særligt behagelig, siger Kasper Ulrich.

De tre barndomskammerater satte sig således for at skabe et par bukser, der både skulle være pæne, behagelige, fleksible og ikke mindst holdbare - så man kan gå lige fra kontoret til fodboldbanen.

- Vi kalder dem The Perfect Pants, fortæller Kasper Ulrich.

Det er der i dag kommet virksomheden 'Shaping New Tomorrow' ud af, hvor Kasper Ulrich er administrerende direktør.

Siden stiftelsen har virksomheden oplevet et vildt vækstridt. Alene fra 2017 til 2018 var væksten på over 1000 procent, og omsætningen har rundet de 100 millioner kroner.

Det kan du hører mere om i programmet Min Første Million på TV 2 PLAY.

Svært at vinde andres tiltro

De tre venner udsĂĄ sig fra start Portugal som stedet, hvor deres vision om de perfekte bukser kunne blive til virkelighed.

Flere af Europas modehuse og tøjfirmaer får nemlig syet deres tøj i Portugal, som derfor har en stor tekstilindustri.

Men det var ikke nemt at overbevise portugiserne om deres forventelige revolution. I særdeleshed nok fordi, drengene kun var 21 år gamle og ingen penge havde.

- Når det så endelig lykkedes os at komme ind og fortælle om vores ide, så grinede de af os:

- Ingen i Portugal gider producere tøj i så få kvantiteter, som I efterspørger, lød det.

Til sidst lykkes det dog at finde en producent, der ville producere jydernes bukser.

Et samarbejde, som har bĂĄret frugt, og samme producent har i dag over 100 syersker ansat pĂĄ fuldtid, der kun laver bukser til Shaping New Tomorrow.

TĂĄlmodighed betaler sig

Ifølge Kasper Ulrich har eventyret i Portugal styrket de tre medstiftere i deres tro på, at de skal gøre tingene på deres måde.

Og ikke mindst i deres eget tempo. Det tog nemlig fire et halvt år, før deres perfekte buks var helt perfekt.

- De første to år ændrede vi noget hver måned. Prøvede forskellige typer af tråd af, og det krævede ofte, at nye maskiner skulle tages i brug på værkstedet i Portugal.

Og stifterne bliver stadig ved med at justere på deres perfekte bukser. Således har de netop optimeret produktionen, så kunderne efter nytår kan købe dem i over 60 forskellige størrelser.

I 2018 stillede de tre stiftere op i DR-programmet 'Løvens Hule. Her valgte dommer og serieiværksættere Jesper Buch at investere 250.000 kroner i Shaping New Tormorrow. En beslutning, han absolut ikke har fortrudt.

- Det er den investering, der har imponeret mig mest, har han sagt til dr.dk

Kampen for perfektion

Det med at stræbe efter det perfekte, er ikke ukendt territorium for Kasper Ulrich, som fortæller, han altid prøver at være den bedste version af sig selv.

Som eksempel nævner han et maraton, han meldte sig til for nogle år siden.

- Jeg skrev mig op nogle dage før løbet gik i gang, så jeg havde ikke tid til at forberede mig, og både mine forældre og daværende kæreste syntes, det var en håbløs ide.

Men Kasper Ulrich stillede op til start og fik næsten kæmpet sig igennem ruten.

- Jeg væltede om få kilometer før målstregen og blev kørt resten af vejen i en ambulance. Der var ikke sket noget alvorligt, og jeg kunne hurtigt forlade ambulancen igen, hvor min familie ventende stod og rystede på hovedet af mig.

Nederlaget provokerede Kasper Ulrich så meget, at han to dage efter meldte sig til en ironman. Her havde han dog otte måneder til at forberede sig, og det lykkes ham – trods opstart af virksomheden – at komme i så god form, at han gennemførte.

Ifølge ham selv deler han denne mentalitet med sine to medstiftere, og de gør deres for, at den bliver en del af kulturen af Shaping New Tomorrow.

- Vi siger, at hvis man skal arbejde hos os, så skal man være en shaper.

Se 'Min Første Million' på TV 2 PLAY.