Business

Nils Smedegaard Andersen bliver formand i Unilever

Unilever står bag flere kendte mærker og er over 1000 milliarder værd.

Nils Smedegaard Andersen bliver bestyrelsesformand for fødevare- og dagligevareproducenten Unilever.

Det skriver det internationale selskab i en pressemeddelelse.

Nils Smedegaard Andersen overtager fra hollandske Marijn Dekkers, der har valgt at stoppe.

- På bestyrelsens vegne vil jeg gerne takke Marijn for hans stærke ledelse og det bidrag, han har ydet som formand. Jeg er meget stolt over, at jeg er blevet bedt om at efterfølge Marijn, og jeg ser frem til at samarbejde med bestyrelsen og Unilever-ledelsen i arbejdet med at fortsætte væksten, siger Nils Smedegaard Andersen.

Danskeren har været en del af Unilevers bestyrelse siden 2015. Han var administrerende direktør i A.P. Møller-Mærsk A/S fra 2007 til 2016 samt direktør i Carlsberg A/S og Carlsberg Breweries A/S fra 2001 til 2007.

Stor erfaring

Netop erfaringen er årsagen til, at han er blevet valgt, siger finanskommnator Henrik Ørholst.

Det er hans erfaring fra Carlsberg, de kommer til at trække på, da Unilever også er en fødevarevirksomhed

Henrik Ørholst, finanskommentator

- Det er hans erfaring fra Carlsberg, de kommer til at trække på, da Unilever også er en fødevarevirksomhed. Men hans styrke er også hans globale udsyn. Der er relativt få danske topchefer, der har den samme internationale tyngde. Derfor er han et godt bud. Og derfor har de valgt ham ind, siger han.

Henrik Ørholst siger derudover, at da Unilever både er britisk og hollandsk ejet og et muligt Brexit står for døren, bliver der nok at tage fat på for danskeren.

Nils Smedegaard Andersen fratræder i forbindelse med jobskiftet sine stillinger som henholdsvis formand i Salling Group og medlem af bestyrelsen i energiselskabet BP. Han er fortsat formand for den hollandske kemivirksomhed Akzo Nobel.

Unilever har ifølge Bloomberg en markedsværdi på 146 milliarder euro og står blandt andet bag mærkerne Becel, Knorr, Lipton, Magnum, Carte D'Or, Dove, Rexona, Vaseline og Sunsilk.

Unilever har 155.000 ansatte på verdensplan og havde sidste år en omsætning på knap 400 milliarder kroner.

Nils Smedegaard Andersen er 61 år og gift.