Business

Discovery og Yousee når ikke aftale – slut med 11 kanaler fra årsskiftet

Discovery Networks kalder det "diskriminerende" og mener, at Yousee "udnytter deres markedsposition".

Der er ikke landet nogen aftale mellem Discovery Networks og Yousee.

Og dermed er det fra årsskiftet slut med Discovery Networks kanaler for Yousees 1,2 millioner kunder.

Det oplyser Yousee i en pressemeddelelse.

- Desværre har vi endnu ikke kunne finde en løsning, der både sikrer en fornuftig pris og mere valgfrihed til vores kunder. Derfor må vi erkende, at vi ikke når at lukke en aftale med Discovery Networks og bliver nødt til at varsle vores kunder om, at Discovery’s kanaler ikke vil være en del af vores udvalg fra årsskiftet, siger Jacob Mortensen, direktør for Yousee.

Discovery: - Konkurrenceforvridende

Ifølge direktøren er han ked af, at de ikke har nået en aftale, da han mener, at det rigtige er, at Yousees kunder har adgang til indholdet.

Derfor pågår der forsat forhandlinger, hvor kanalerne kan blive en del Yousees bland selv-pakker. Men der kommer ikke en løsning til 1. januar, lyder det.

Ifølge Jacob Mortensen er forhandlingerne gået i hårdknude, da der ofte følger kanaler med, som Yousee ikke ønsker. Eksempelvis når de køber sportsrettigheder. Og dermed ender tv-pakkerne med at blive for dyre for kunderne, lyder det.

Men det er ikke korrekt, siger administrerende direktør i Discovery Networks Danmark, Christian Kemp, i en pressemeddelelse.

- Yousees opførsel i hele denne forhandlingsproces, der har kørt siden foråret, har i vores optik været diskriminerende og konkurrenceforvridende. Faktum er, at vi ikke forlanger prisstigninger på vores indhold, og vi har af flere omgange forsøgt at komme med forskellige bud på, hvordan vi kunne lande en rimelig aftale med Yousee, siger han.

Christian Kemp skriver videre, at det er deres opfattelse, at Yousee forskelsbehandler, og at de har brugt "deres dominerende markedsposition" i et forsøg på at skubbe Discovery Networks ud af markedet. Han tilføjer, at andre tv-distributører fortsat tilbyder deres kanaler - både i pakker og bland selv-løsninger.

11 kanaler forsvinder

Helt konkret forsvinder 11 kanaler fra Yousee fra 1. januar.

Men det er ikke sådan, at kanalerne går i sort, oplyser Yousee. I stedet vil virksomheden sørge for, at der bliver sendt noget andet.

De 11 kanaler er følgende:

 • Kanal 4
 • Kanal 5
 • 6’eren
 • Canal 9
 • Eurosport 1
 • Eurosport 2
 • Discovery Channel
 • TLC
 • Animal Planet
 • Investigation Discovery
 • Discovery Science

Kanal 5 viser blandt andet fodboldlandskampe, mens Canal 9 samt Eurosport 1 og 2 viser fodboldkampe fra Superligaen.

Opsagde aftale

Udmeldingen kommer, efter Yousee 17. september meddelte, at de ikke længere ønskede at udbyde Discoverys kanaler som en del af sine faste tv-pakker.

I stedet ville Yousee udbyde Discoverys kanaler i bland selv-pakker, som kunderne selv kan sammensætte. Ifølge Yousee ønsker flere kunder nemlig større valgfrihed i forhold til tv-kanaler.

Udsigten til færre seere og faldende reklameindtægter fik Discovery til at reagere med forbløffelse og åbent kritisere Yousee i en tv-reklame.

Det fik dog ikke Yousee til at ændre mening, og 1. oktober valgte de at opsige kontrakten.

På daværende tidspunkt kaldte Jacob Mortensen opsigelsen for en standardproces og et oplæg til genforhandling, mens Discovery beskyldte Yousee for at presse dem ud af markedet.