Business

Spies får ny ejer

 Thomas Cook Northern Europe, som ejer Spies, har fået ny ejer. Phil Noble / Ritzau Scanpix

Der har været flere bud på den nordiske del af Thomas Cook, der er overskudsgivende.

Selskabet Thomas Cook Northern Europe, som blandt andet ejer Spies, vil præsentere ny ejer onsdag.

Det bekræfter Spies-direktør Jan Vendelbo over for Ritzau.

- Jeg kan fortælle så meget, at vi i morgen kan præsentere en ny ejer af det, som tidligere hed Thomas Cook Northern Europe, hvoraf blandt andet Spies og flyselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia indgår i, siger han.

Han kan ikke fortælle nærmere om, hvem der har købt den nordiske del af Thomas Cook, som også tæller selskaberne Ving, Spies, Tjæreborg og Globetrotter.

Mandag sagde Thomas Cook Northern Europe ifølge nyhedsbureauet Reuters, at det havde modtaget flere bud, og at der havde været interesse fra over 10 parter.

Kapitalfond har tidligere budt

Thomas Cook kollapsede i oktober. Selskabets nordiske afdeling, Thomas Cook Northern Europe, er et selvstændigt selskab, og det har været planen at selskabet skulle fortsætte med ny ejer.

Den skandinaviske del af Thomas Cook har dog - modsat moderselskabet i Storbritannien - været overskudsgivende. Derfor har kreditorerne ladet selskaberne køre videre med henblik på at sælge, hvilket nu er sket.

Reuters kunne mandag med Thomas Cook som kilde oplyse, at et ikke-bindende tilbud på Thomas Cook Northern Europe var blevet afgivet af en unavngiven byder. Tidligere i år afgav en kapitalfond, tysk/schweiziske Triton Partners, angiveligt et bud på selskabet, men det er uklart om kapitalfonden har været blandt de interesserede nu.

Spies blev stiftet af Simon Spies i 1956, og i 2008 blev selskabet en del af Thomas Cook Northern Europe, der er en selvstændig del under Thomas Cook Group plc. Thomas Cook Northern Europe ejer foruden Spies og norske Ving også Ving Sverige, Tjäreborg Finland, svenske Globetrotter og flyselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Spies solgte sidste år 274.000 rejser og er Danmarks største rejsevirksomhed. Selskabet havde i det seneste regnskabsår et overskud på 60 millioner kroner.