Business

Utilfredse tv-kunder truer med at forlade Yousee

Utilfredse brugere har den seneste tid givet udtryk for, at det kan koste YouSee kunder. Ellen Meldgaard Pedersen / TV 2

Fra næste år forsvinder 11 kanaler fra tv-udbyderens tilbud. Og det ser ud, som om det er endegyldigt, siger finanskommentator.

Det er tilsyneladende ikke faldet i god jord blandt de danske Yousee-kunder, at de fra 31. december 2019 hverken kan se Kanal 5, Canal 9, Eurosport og flere andre kanaler.

Tænker der bliver en del, der siger 'SeeYou YouSee'

Facebook-brugeren Lars Benjamin Agerbo

Danmarks største tv-udbyder har tirsdag officielt opsagt samarbejdet med Discovery Networks, der leverer kanalerne, og det har tirsdag middag resulteret i 1400 – overvejende negative – kommentarer på TV 2s Facebook-side.

- Man må sige at YouSee arbejder hårdt på at slippe af med deres kunder, lyder det i en kommentar fra brugeren Joan Petersen.

Med udsigten til at misse landsholdsfodbold, superligakampe og dele af OL truer flere med helt at framelde sig.

- Så må jeg i hvert fald skifte selskab, for jeg bruger sgu kun Yousee på grund af fodbolden. Så tak for denne gang, skriver Noman Mir.

Disse kanaler forsvinder fra Yousee

Fra første januar næste år kan Yousee-kunder ikke se følgende kanaler:

 • Kanal 4
 • Kanal 5
 • 6’eren
 • Canal 9
 • Eurosport 1
 • Eurosport 2
 • Discovery Channel
 • TLC
 • Animal Planet
 • Investigation Discovery
 • Discovery Science

Kunder føler sig overset

Flere Facebook-brugere er uforstående over for Yousees valg om at droppe kanaler, som især de sportsinteresserede kunder efterspørger.

- Har Yousee spurgt deres kunder, om det er det, som de ønsker? Nej, det har de ikke, og hvis dette er tilfældet, må vi se os efter en anden udbyder, skriver Svend Hansen.

Yousee siger farvel til en lang række kanaler.

Posted by TV 2 NEWS on Monday, September 30, 2019

Opsigelsen blev allerede varslet 17. september i år.

Her lød det fra Yousee, at de ville ændre i deres faste tv-pakker og dermed flytte alle Discovery Networks' kanaler over til deres såkaldte 'bland selv'-tilbud, hvor kunderne kan tilkøbe kanalerne. Ifølge Yousee ønsker flere kunder nemlig større valgfrihed i forhold til tv-kanaler.

Det bliver svært at genoprette forbindelsen mellem kamphanerne nu

TV 2s finanskommentator Ole Krohn

En sådan aftale afviste Discovery Networks blankt. Hvis ikke alle Yousees 1,2 millioner kunder fik adgang til kanalerne, kunne samarbejdet ikke fortsætte, lød det.

Ingen grundpakke, ingen aftale

Og sådan er det endt efter de efterfølgende forhandlinger, fortæller Discovery Networks Denmarks administrerende direktør, Christian Kemp, i en pressemeddelelse:

- YouSee synes beklageligvis at holde fast i, at de kun vil lægge vores kanaler i sit 'bland selv'-tilbud, og at dette er det eneste alternativ, de vil forhandle om.

Discovery Networks kanaler har nu udsigt til færre seere og dermed faldende reklameindtægter.

Dermed står kunderne til at miste blandt andet Kanal 5, 6'eren, Canal 9 og Eurosport 1 og 2.

Posted by TV 2 NYHEDERNE on Monday, September 30, 2019

Analytiker: Tv-giganterne er i hanekamp

De mange kommentarer på Facebook vidner om, det er en aftale, som får indflydelse på tv-seningen i mange danske hjem, vurderer TV 2s finanskommentator Ole Krohn.

At folk brokker sig, kommer dog næppe til at ændre på det forliste samarbejde mellem de to tv-giganter.

- Jeg tror, man skal tage Discovery Networks ord for gode varer. Det bliver svært at genoprette forbindelsen mellem kamphanerne nu, siger han.

Ifølge finanskommentatoren mister Discovery Networks et trecifret million-beløb på den aftale, Yousee har tilbudt. Hvis ikke tv-producenten var en stor international virksomhed, kunne det have kostet dem livet, mener han.

Kunder må rykke med

Discovery Networks bedste mulighed er derfor at satse på, at kunderne rykker med dem – blandt andet over på de øvrige tv-udbydere som Stofa, Boxer og Waoo, men hovedsageligt til selskabets egen streamningtjeneste, Dplay, siger Ole Krohn.

I kommentarerne er der da også brugere, der mener, at den nye aftale er positiv:

- Det er vildt, folk bliver så sure på Yousee? Jeg har stået i TDC-butik i sin tid, og alle skreg på selv at kunne vælge kanaler, skriver Lasse Bødker Erichsen, der argumenterer for, at Yousee ikke er en 'skurk', men blot efterkommer brugernes ønsker.

Dermed forsvinder 11 kanaler - herunder flere danske.

Posted by TV 2 Livsstil on Monday, September 30, 2019

Det samme peger Ole Krohn på:

- Yousee er også nødt til fortsat at være relevant for kunderne. De kan se, at brugerne i højere grad vælger ’bland selv’-tilbuddet, så de har ikke råd til at tage særlige hensyn til Discovery Networks, siger han.

Yousee har udtalt, at de endnu er villige til at genforhandle en aftale, men det er usandsynligt, at parterne kan nå til enighed, mener finanskommentatoren.