Business

Spies stopper for salg af alle rejser

Ifølge Spies har rejseselskabet i øjeblikket omkring 6000 danskere i udlandet, som rejseselskabet i løbet af de kommende dage skal have hjem.

Spies' administrerende direktør, Jan Vendelbo, oplyser, at rejseselskabet midlertidigt stopper for salg af rejser.

Det siger han til rejsemediet Standby.dk.

- Spies er Ikke gået konkurs. De, som er gået konkurs, er Thomas Cook Group, Thomas Cook UK og Thomas Cook Airlines, lyder det fra den administrerende direktør.

Problemer skyldes flyselskab

Jan Vendelbo pointerer, at Spies' øvrige selskaber heller ikke er konkurs.

Det drejer sig om Ving i Sverige og Norge samt Tjäreborg i Finland.

Han forklarer, at Spies' nuværende problem er, at rejseselskabet ikke kan flyve med dets flyselskab, Thomas Cook Airlines.

Spies er en del af Thomas Cook Northern Europe-familien, og omkring 95 procent af selskabets gæster flyver med Thomas Cook Airlines.

- Vi booker ikke nye fly ind, men de, der skal afsted med Spies med rutefly, for eksempel SAS, Norwegian, British Airways, Thai Airways og så videre, de kommer afsted, siger Jan Vendelbo.

6000 danskere skal hjem

Spies meldte tidligere på dagen ud, at rejseselskabet har cirka 6000 danskere i udlandet, som rejseselskabet i løbet af de kommende dage skal forsøge at få hjem.

En stor del af disse gæster er potentielt strandet på hoteller rundt omkring i verden som følge af konkurs hos Spies-ejer, Thomas Cook.

Berørte kunder kan købe flybiletter hos andre selskaber og få tilbagebetalt beløbet gennem Rejsegarantifonden, skriver Spies på hjemmesiden.

Ifølge Spies vil 1400 passagerer til og fra Købehavns Lufthavn i Kastrup mandag blive påvirket af kollapset i Thomas Cook.

Som rejsende med Spies er der flere muligheder for at få sine pengene refunderet, hvis man har købt flybillet med det konkursramt rejseselskab.

Læs her, hvordan du er stillet som rejsende efter en konkurs.