Business

Tre medlemmer af Danske Banks direktion forlader deres poster

Danske Bank har været i søgelyset længe.  Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Bankens nye finansdirektør kommer fra en stor stilling i en tysk bank.

Danske Bank siger farvel til tre af sine direktører i forbindelse med, at banken foretager en justering af organisationen.

I en pressemeddelelse oplyser Danske Bank, at udviklingsaktiviteterne flyttes ud i bankenhederne med henblik på at bringe dem tættere på kunderne og skabe en enklere og mere effektiv organisation.

Dertil bliver de såkaldte "private banking"-aktiviteter, der har været en del af området med service af velhavende kunder, også flyttet ud i bankenhederne for at sikre en større sammenhæng mellem bankens forskellige tilbud.

En af dem, der forlader banken, er finansdirektør Christian Baltzer, der tiltrådte i midten af oktober 2018.

Han kommer til at blive afløst af Stephan Engels, som siden 2012 har været finansdirektør i den store tyske bank Commerzbank. Han tiltræder efter planen i april 2020.

Derudover forlader Jim Ditmore og Frederik Gjessing Vinten banken og deres top som henholdsvis chef for group services og group it samt group development, der bliver opløst.

Takker for deres opgave

Danske Banks topchef Chris Vogelzang fortæller, at Stephan Engels kommer med ledelseserfaring og eksekveringskompetencer og takker samtidig de afgående direktører for deres arbejde.

- Samtidig siger jeg tak til Frederik Gjessing Vinten for en dedikeret indsats i forskellige stillinger i banken gennem flere år, hvor han har spillet en nøglerolle i forhold til en række vigtige initiativer og udviklingen af bankens strategi. Også tak til Jim Ditmore for hans indsats gennem de seneste fem år, der har skabt en stærk platform for den fremtidige drift og it-udvikling. Og tak til Christian Baltzer for hans bidrag det seneste år på CFO-området og på tværs af banken, lyder det i meddelelsen.

Jacob Aarup-Andersen skal i fremtiden være chef for de danske bankaktiviteter, men vil indtil Stephan Engels tiltrædelse håndtere finansopgaverne.

Berit Behring bliver chef for Wealth Management, og hun bliver samtidig en del af direktionen. Hun kommer fra en stilling som landechef for Danske Bank i Sverige.

Danske Bank har gennem et par år været i mediernes søgelys.

Banken er mistænkt for at have overtrådt hvidvasklovgivningen i bankens estiske filial i perioden 2007-2015. Det fik blandt andet bankens tidligere topchef, Thomas Borgen, til at forlade sin post.

Danske Banks egen undersøgelse af sagen nåede frem til, at der i perioden 2007-2015 var strømmet 1500 milliarder kroner gennem den estiske filial. Hvoraf en del kan være hvidvask.