Business

Jesper ’Kasi’ Nielsen om milliardstrid: Nu er slaget ovre for Pandora

En beskidt krig. Sådan beskriver Jesper Nielsen sin sag mod Pandora, hvor der er store summer på spil.

Ifølge forretningsmanden Jesper Nielsen - bedre kendt som Kasi-Jesper - er smykkefirmaet Pandora blevet pålagt at åbne sine interne regnskaber for en uafhængig revisor. Det sker som led i den igangværende milliardstrid mellem Pandora og Jesper Nielsen.

- I forbindelse med den kendelse, der blev afsagt forrige mandag, blev Pandora dømt til at åbne sine bøger. Dermed er slaget ovre for dem. Nu bliver de her bøger åbnet, og sandheden kommer frem, siger Jesper Nielsen i et interview med TV 2.

Det er første gang, forretningsmanden fortæller, hvorfor han for to uger siden opskrev værdien af sit private holdingsselskab med halvanden milliard.

I den her beskidte krig, Pandora og jeg fører mod hinanden, der gør vi alt, hvad der skal til

Jesper 'Kasi' Nielsen

Kurator afviser

Ifølge TV 2s oplysninger er det korrekt, at der ligger en kendelse i sagen fra sidste mandag.

Men kurator Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten fortæller, at det kun er Kammeradvokaten og voldgiftsretten, der er bekendt med afgørelsen.

- Jesper Nielsen kender ikke til, hvad der sker i de eventuelle sager. Det gælder både i Kasi ApS og Dojajean, siger Boris Frederiksen til TV 2.

Kasi ApS er selskabet, der netop er blevet erklæret konkurs. Dojajean er i familie med Nielsens private holdingselskab.

Kræver halvanden milliard

Striden mellem Pandora og Jesper Nielsen bunder i en aftale, de indgik i 2010, da danskeren blev købt ud af Pandoras central-vesteuropæiske datterselskab, Pandora CWE. Udover 385 millioner kroner, som Jesper Nielsen fik for at sælge sin andel af firmaet, bestod salget også af en såkaldt earn out-klausul.

Jesper Nielsens aftale med Pandora

  • Da Jesper Nielsen solgte sin andel af Pandora CWE, fik han 385 millioner kroner for det.
  • Han skulle samtidig have en andel af det fremtidige overskud i firmaet frem til 2014. Dette er den såkaldte earn out-klausul, der skulle udbetales i 2015.
  • Pandora CWE er Pandoras central- og vesteuropæiske datterselskab.
  • Fra 2010 til 2014 bogførte selskabet et underskud, hvorfor Jesper Nielsen ikke fik nogen penge for sin earn out-klausul.
  • Efterfølgende har Pandora CWE kunnet fremvise store millionoverskud, hvilket har fået Jesper Nielsen til at kritisere aftalen og siden trække Pandora i retten.

Den betød, at Jesper Nielsen skulle have en del af overskuddet, som Pandora CWE realiserede i perioden fra 2010 til 2014. Pandora selv har opgjort beløbet, som Jesper Nielsen skulle have, til nul kroner – men Jesper Nielsen mener omvendt, at han har krav på mindst halvanden milliard.

- I årene inden earn out-aftalen startede, gav vi selskabet et to- eller trecifret millionoverskud. Så skulle de i den mellemliggende periode ikke have tjent nogen penge modsat resten af Pandora-koncernen, der har tjent penge som aldrig før? Det er interessant for os at se, om det kan passe, siger Jesper Nielsen i interviewet med TV 2.

En beskidt krig

TV 2 kunne tidligere tirsdag fortælle, at Jesper Nielsen er blevet idømt en bøde på fem millioner kroner for at have brudt den tavshedspligt, han er pålagt i forbindelse med voldgiftssagen mod Pandora.

Bøden er blevet tildelt Jesper Nielsens selskab Kasi ApS, der som konsekvens er blevet erklæret konkurs af kurator Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten. Ifølge Jesper Nielsen er der tale om en ”tilståelsessag”, hvor han har forbrudt sig mod tavshedspligten ”med åbne øjne”.

Han fortæller, at udtalelserne i pressen såvel som på hans Facebook-side har haft til formål at presse Pandora.

- Det gav mig blod på tanden til at fortsætte med at ytre mig i pressen, for i den her beskidte krig, Pandora og jeg fører mod hinanden, gør vi alt, hvad der skal til, siger Jesper Nielsen.

Han fortæller selv, at det er den tredje bøde, han får i forbindelse med sagen, og at Pandora egentlig havde ønsket, at han skulle betale 168 millioner kroner for sine udtalelser.

TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra Pandora. Firmaet ønsker ikke at udtale sig, med henvisning til at de ikke må hverken be- eller afkræfte noget om sagen inden for rammerne af den igangværende voldgiftssag.