Business

Jesper 'Kasi' Nielsen får bøde på fem millioner kroner

Jesper Nielsens selskab Kasi ApS er blevet begæret konkurs på grund af millionbøden.

Jesper Nielsen – bedst kendt som Kasi-Jesper – er blevet dømt til at betale en bøde på fem millioner kroner. Bøden har han fået, fordi han har brudt sin tavshedspligt i forbindelse med en igangværende voldgiftssag mod smykkegiganten Pandora.

Det erkender Jesper Nielsen over for TV 2.

- Det er en ren tilståelsessag. Jeg har gjort det med åbne øjne, siger hovedpersonen til TV 2.

Bøden betyder, at Jesper Nielsens selskab Kasi ApS er blevet begæret konkurs af Kammeradvokaten. Det fortæller Boris Frederiksen, der er partner hos Kammeradvokaten, til TV 2:

- Der er i Kasi ApS opstået en forpligtelse, som forfalder til betaling, og som selskabet ikke kan betale. Her har vi vurderet det rigtigt at indgive en konkursbegæring.

Ved at gå ud og opskrive værdien af sit selskab og tilbyde andele af det antyder han meget kraftigt, at der er kommet en ny, spændende udvikling i sagen

Jens Nymark, TV 2 Business

Har solgt andele i Pandora-sagen

Bøden udspringer af en sag mellem Pandora og Jesper Nielsen, der i øjeblikket bliver behandlet ved en voldgiftssag. I 2010 solgte Jesper Nielsen sin andel af Pandoras vesteuropæiske datterselskab, Pandora CWE, for 385 millioner kroner og en såkaldt earn out-klausul, der skulle udbetales i 2015.

Jesper Nielsens aftale med Pandora

  • Da Jesper Nielsen solgte sin andel af Pandora CWE, fik han 385 millioner kroner for det.
  • Han skulle samtidig have en andel af det fremtidige overskud i firmaet frem til 2014. Dette er den såkaldte earn out-klausul, der skulle udbetales i 2015.
  • Pandora CWE er Pandoras central- og vesteuropæiske datterselskab.
  • Fra 2010 til 2014 bogførte selskabet et underskud, hvorfor Jesper Nielsen ikke fik nogen penge for sin earn out-klausul.
  • Efterfølgende har Pandora CWE kunnet fremvise store millionoverskud, hvilket har fået Jesper Nielsen til at kritisere aftalen og siden trække Pandora i retten.

Det er værdien af denne klausul, Pandora og Jesper Nielsen i øjeblikket slås om. Mens Jesper Nielsen mener, at Pandora skylder ham halvanden milliard kroner, påstår Pandora, at Jesper Nielsen ikke har noget som helst til gode.

Ifølge reglerne for en voldgiftssag som denne må partnerne ikke fortælle om den, eller hvordan det går. Men Jesper Nielsen har flere gange beskrevet sagen, ikke mindst på sin egen Facebook-side. Derudover har han inviteret til sejrsfest i Royal Arena, ligesom han solgt andele af den gevinst, han forventer at få ud af sagen mod Pandora.

For to uger siden opjusterede Jesper Nielsen værdien i sit eget holdingselskab med halvanden milliard kroner, netop det beløb, han har forlangt fra Pandora. Men det svarer til at udtale sig om, hvordan det går med sagen, fortæller TV 2 Business’ Jens Nymark, der har fulgt sagen tæt:

- Sagen er så lukket, at man ikke må fortælle, hvordan det går. Ved at gå ud og opskrive værdien af sit selskab og tilbyde andele af det antyder han meget kraftigt, at der er kommet en ny, spændende udvikling i sagen. Allerede det er ifølge juristerne i Voldgiftsretten forbudt, og derfor har det udløst en bøde, siger Jens Nymark.