Business

Byret afviser tidligere Nets-chefs millionkrav

Nets var på vej mod en børsnotering, da Ralitsa Møllers fratrædelsesaftale blev forhandlet på plads. Ved børsnoteringen steg værdien så voldsomt, at hun gik glip af millioner. Scanpix / Scanpix

Striden handler om værdien af aktier, som en ledende medarbejder i Nets købte som en del af firmaets incitamentsprogram.

Den tidligere finansdirektør i Nets, Ralitsa Møller, har ikke krav på de 21,5 millioner kroner, som hun har sagsøgt sin tidligere arbejdsplads for.

Det har byretten i Glostrup fredag eftermiddag besluttet.

Sagen handler om et forlig, som Ralitsa Møller indgik, efter hun blev fyret fra Nets i november 2015.

Forliget sikrede hende cirka 3,2 millioner kroner i fratrædelsesaftale og for sine medarbejderaktier. Aktier, hun havde købt for cirka 236.000 kroner som en del af Nets’ incitamentsporgram for ledende medarbejdere.

Ud af den samlede fratrædelsespakke på 3,2 millioner udgjorde Nets’ tilbagekøb af Ralitsa Møllers medarbejderaktier 875.000 kroner. Men det beløb kunne have været meget højere, hvis Ralitsa Møller var blevet fyret efter Nets' børsnotering, mener hun.

Nets blev nemlig børsnoteret i september 2016, og der var værdien af selskabet steget så meget, at Ralitsa Møller, ifølge hende selv, mistede millioner på sin fratrædelsesaftale. Hun havde derfor ønsket at blive stillet som om, at hun aldrig var blevet fyret.

I så fald havde hendes aktier været 21,5 millioner kroner værd efter børsnoteringen – deraf kravet mod Nets.

- Det fremgik af korrespondancen mellem parterne forud for mødet, og af forklaringerne om forhandlingerne på mødet, at der var taget højde for muligheden for en fremtidig værdistigning, står der i domsafgørelsen fra Retten i Glostrup.

Derudover har retten bestemt, at Ralitsa Møller skal betale sagens omkostninger, herunder udgifterne til Nets advokat med 400.000 kroner.

Vil anke sagen

Det har også spillet ind i afgørelsen, at Ralitsa Møller havde, blandt andet i kraft af sin ledende stilling og erfaring inden for finanssektoren, betydelig indsigt i muligheden for, at værdien af hendes medarbejderaktier kunne stige.

I juni skrev dagbladet Børsen, at Ralitsa Møller havde tabt sagen. Det gjorde de på baggrund af en aktindsigt, de havde fået i den såkaldte tilkendegivelse, byretten havde sendt til Ralitsa Møller i maj. Den endelige beslutning er dog først blevet offentliggjort fredag.

Til Børsen sagde Ralitsa Møllers advokat, Michael Møller Nielsen, at de havde tænkt sig at anke byrettens dom, hvis den blev, som det stod i tilkendegivelsen.