200 mister jobbet hos Total i Esbjerg

16x9
Fyringerne sker som følge af omstruktureringer, skriver virksomheden i en pressemeddelelse. Foto: Stephane Mahe / Ritzau Scanpix

En nedgang i produktionen fra Tyra-felterne i Nordsøen får Total til at fyre 200 medarbejdere.

Olie- og gasselskabet Total afskediger 200 ansatte i Esbjerg, oplyser selskabet i en pressemeddelelse. I alt har afdelingen i Esbjerg 1500 ansatte i dag. Selskabet oplyser, at man vil prøve at finde andre job i Total-koncernen til de 200 medarbejdere, der bliver afskediget.

Afskedigelserne er en del af en omstrukturering af selskabet.

- Beslutningen om at transformere organisationen skal ses i lyset af en midlertidig nedgang på 40 procent af Totals danske nordsøproduktion grundet den kæmpemæssige ombygning af Tyra-platformene, skriver Total i meddelelsen.

I 2019 lukker produktionen fra Tyra-felterne. Genopbygningen af felterne er færdig i 2022.

Ud over de 200, der mister sit arbejde for Total, vil omstruktureringen også påvirke en række eksterne konsulenter, der mister sine opgaver.

A.P. Møller-Mærsk solgte i 2017 olieforretningen Mærsk Olie & Gas - herunder Tyra-platformene - for næsten 50 milliarder kroner til det franske olieselskab. Ved salget fik Mærsk aktier i franske Total, ligesom det franske selskab overtog en milliardgæld fra Mærsk.