Business

Bagmandspolitiet har ransaget Nordeas hovedkvarter

Onsdag i sidste uge kom Bagmandspolitiet til Nordeas danske hovedkvarter, hvor dokumenter blev beslaglagt.

Bagmandspolitiet (SØIK) har onsdag ransaget Nordeas danske hovedkvarter i forbindelse med hvidvask-anklager. Det skriver Børsen.

Nordea bekræfter over for både Børsen og TV 2, at politiet har været i hovedkvarteret og fortæller, at det er sket i forbindelse med en undersøgelse af bankens internationale afdeling, International Branch.

En sag, der handler om hvidvask i forbindelse med tidligere kunder i International Branch.

- Vi samarbejder fuldt ud med SØIK for at sikre, at de har adgang til alle relevante oplysninger. Derudover har vi på nuværende tidspunkt ikke yderligere at tilføje, skriver Frank Vang-Jensen, landechef i Danmark og medlem af koncernledelsen, i en meddelelse til TV 2.

Det har tidligere været fremme, at milliarder af kroner i suspekte transaktioner er gået igennem afdelingen, der lå ved Vesterport i København. Afdelingen lukkede i 2014.

Der var tale om flere hundrede kunder fra tidligere sovjetlande, der kanaliserede milliardbeløb gennem banken fra 2004 til 2014.

Dengang sagde Nordeas risikochef, Julie Galbo, at der nok er "foregået nogle ting, der ikke burde være foregået" i Vesterport-filialen.

- Vi vil ikke misbruges til hvidvask eller anden finansiel kriminalitet. Såfremt vi er blevet udnyttet af russiske oligarker til hvidvask, beklager vi det og tager afstand fra det, sagde hun til Berlingske.

Anden ransagning af Nordea

Nordea undersøges allerede af SØIK, og besøget har forbindelse til den igangværende undersøgelse.

Det er anden gang, SØIK, har foretaget en ransagning i Nordeas hovedkvarter i forbindelse med sagen.

Også politisk har sagen vakt opsigt. Socialdemokratiets EP-medlem, Jeppe Kofod, sagde i marts med henvisning til både Danske Bank og Nordea, at hverken bankerne eller myndighedernes tilsyn havde været deres ansvar voksent.

Han fastlog desuden, at han ville tage Nordea-sagen op i Europa-Parlamentets Særlige Skattesnydsudvalg.