Efterlyser nye danske medejere - Claus Meyer sår tvivl om kapitalfond

16x9
Claus Meyer Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix Denmark

I et opsigtsvækkende interview åbner Claus Meyer op for muligheden for nyt ejerskab i det fusionerede madimperie Løgismose Meyers.

Er den europæiske kapitalfond IK Investment Partners, der har hovedsæde i London, den rette medejer for Claus Meyer og hans fusionerede madimperie Løgismose Meyers?

Det sår den danske kok og iværksætter nu tvivl om i et opsigtsvækkende interview i Børsen, hvor han også åbner op for et muligt nyt dansk medejerskab af Løgismose Meyers. Det sker efter koncernens seneste regnskab for 2018 for nylig viste et tab på 45 millioner kroner.

IK Investment Partners købte hovedparten af Løgismose Meyers i 2015, Claus Meyer beholdt sammen med stifteren af Løgismose Jacob Grønlykke 30 procent af aktierne og blev bestyrelsesmedlem i det nye fusionerede selskab.

- Jeg har også fejlet selv, for jeg har siddet i bestyrelsen, og jeg har ikke været god nok til at slås med de ting, som jeg tror er vigtige. Det er klart, at majoritetsaktionæren (IK Investmens Partners, red.) har et betydeligt ansvar for, at vi ikke har løftet flyet fra startbanen, siger Claus Meyer til Børsen.

- Fortryder du, at du solgte din virksomhed til en kapitalfond?

- Det havde været fantastisk, hvis virksomheden havde været ejet af danske folk, men det kan jo godt være, at det kan nås endnu, siger Claus Meyer til avisen.

Ole Krohn: Medejer har ikke formået at bygge på succes

TV 2's finanskommentator Ole Krohn forstår godt, hvis Claus Meyer har mistet tilliden til den britiske kapitalfond som medejer.

- En af grundene kan være, at det er madentusiaster som Claus Meyers evne til nytænkning, der driver værket. Det er det, de skaber med deres passion, der har givet succes. Det har medejeren ikke formået at bygge videre på, siger Ole Krohn.

Han tvivler på, at det danske medejerskab, Claus Meyer taler om i interviewet, betyder at Meyer selv kunne finde på at købe hovedejerskabet tilbage af IK Investment Partners.

- Claus Meyer har jo sat Danmark flot på landkortet med sine initiativer i USA, men de er kostbare, siger Ole Krohn.

Per Hansen: Prøver måske at samle investorgruppe

En anden ekspert tvivler også på, at Claus Meyer har råd til at købe kapitalfonden ud af Løgismose Meyers.

- Jeg ved ikke, om han har den finansielle muskelkraft, siger Per Hansen, investeringsøkonom i den svenske bank Nordnet.

Men udtalelserne i interviewet kan være en måde at samle en dansk investorgruppe om et køb på, mener Per Hansen.

- Det kan være et 'opråb', hvor han vil prøve at lave en dansk løsning, og så kunne det jo godt være Claus Meyer selv vil være blandt investorerne, siger han.

Køres som to selvstændige forretninger

Overfor Børsen vil Thomas Klitbo, partner hos IK Investment Partners, ikke kommentere, om kapitalfonden er den rette ejer for de to fusionerede virksomheder.

- Der er ikke nogen stor dramatik omkring det her. Det er kun et spørgsmål om at træde to skridt tilbage. Vi skal back to basics og sørge for at holde de kommercielle funktioner skarpt adskilt, men de to forretninger deler stadig backoffice og er én virksomhed, siger Thomas Klitbo til Børsen.

Tidligere på ugen oplyste Løgismose Meyers bestyrelsesformand Per Harkjær til Fødevarewatch, at bestyrelsen nu har valgt at droppe integrationen af de funktioner hos Løgismose Meyers, der vender ud mod kunderne og køre de to forretninger som to selvstændige forretninger.

- Over de sidste par år har vi indset, at de to forretninger er mere forskellige end vi måske havde regnet med, da de blev lagt sammen, sagde Per Harkjær.