Business

Se billeder fra det genopbyggede Svinkløv Badehotel

Hotellet er opført i oprindelig stil - dog er brandsikkerheden på 2019-niveau.

- Det er en stor forløsning, at vi står der nu. Det er flere års hårdt arbejde, der kulminerer, når vi åbner på fredag, siger Kenneth Toft-Hansen.

Han driver badehotellet sammen med sin kone Louise Toft-Hansen.

Når Svinkløv Badehotel genåbner på fredag, er hotellet fuldt booket resten af sæsonen.

Det historiske badehotel i Nordvestjylland brændte ned 26. september 2016.

Det var en fejl i en tørretumbler, der fik branden til at bryde ud og æde hotellet fra 1925.

Fonden bag besluttede efterfølgende, at det skulle genopføres med hjælp fra blandt andet Realdania.

Ny bygning, men samme ånd

Hotellet er genopført i den oprindelige stil med sprossede vinduer og træpaneler.

Og selvom det er en ny bygning, og der er lavet nogle forandringer indvendigt - eksempelvis at der nu er badeværelser på værelserne, og brandsikkerheden er på 2019 niveau, så er der stadig ikke wifi eller en speciel god telefonforbindelse.

- Jeg synes, vi har formået at genskabe den ånd og den stemning, der var over det oprindelige byggeri. Man kan mærke, hvordan håndværkerne har gjort sig superumage med at bygge træhuset, der stadig er Danmarks største, siger Kenneth Toft-Hansen.

Allerede den forgangne weekend var der en slags generalprøve på badehotellet. Parret havde nemlig inviteret de gæster, der befandt sig på hotellet den skæbnesvangre nat, da det brændte.

- Det har været hektisk, og det bliver det også frem til åbningen på fredag. Vi kommer til at bruge alle døgnets 24 timer, men vi skal nok blive klar, siger Kenneth Toft-Hansen.

Forpagterparret har ikke ligget på den lade side, mens genopbygningen er stået på. Kenneth Toft-Hansen vandt i januar verdensmesterskaberne for kokke, det såkaldte Bocuse d'Or, og selvom hotellet er booket resten af sæsonen, er det stadigt muligt at bestille plads på restauranten.