Business

Kopenhagen Fur fyrer hver fjerde efter prisfald på skind

Mink i lange baner. Prisen er dog faldet betragteligt igennem flere år. Thomas Lekfeldt / Scanpix Denmark

Cirka hver fjerde af skind-auktionshuset Kopenhagen Furs 520 ansatte kan vente sig en fyreseddel inden sommer.

Mellem 130 og 150 fuldtidsstillinger vil blive opsagt hos Kopenhagen Fur. Det er hver fjerde ansatte i skind-auktionshuset, som skal se sig om efter et nyt job.

Det skriver Landbrugsavisen.

Massefyringerne sker efter en række år med nedadgående priser.

- Kopenhagen Fur vil før sommer tilpasse virksomhedens setup til den reduktion i skindmængde, som gennem nogen tid har været forventet i år og næste år, oplyser Kopenhagen Fur ifølge Landbrugsavisen.

Kopenhagen Fur er et auktionshus for skind og pels. Desuden er det et andelsselskab ejet af danske minkavlere.

Det er langtfra første gang, at det danske auktionshus må skære dybt i medarbejderstaben.

Seneste nedskæring skete i 2018, hvor 45 medarbejdere måtte finde ny arbejdsgiver.

Selvom det var medvirkende til, at virksomheden leverede et overskud fra 2018, ser den fortsat et behov for at slanke sig.

Fyringerne er en konsekvens af, at der gennem længere tid har været produceret for mange skind i forhold til efterspørgslen.

- Der har gennem nogen tid været forventet en global reduktion i minkproduktionen på cirka 30 procent i år, og derfor vil der selvsagt komme markant færre skind til håndtering og salg i auktionshuset i 2020, siger Jesper Lauge Christensen i pressemeddelelsen.

Trods nedskæringer vil Kopenhagen Fur fortsat være den største virksomhed i den globale pelsbranche, oplyser den administrerende direktør, som mener, at Kopenhagen Fur har et godt fodfæste internationalt.

- Den gode og kvalitetsprægede danske minkproduktion er således nu helt oppe på en markedsandel omkring 40 procent af den samlede verdensproduktion af minkskind, siger Jesper Lauge Christensen fra det københavnske pelshus.