Business

Nykredit køber Danmarks mindste realkreditinstitut

Efter planen flyttes alle aktiviteter i LR Realkredit over i Nykredit. Søren Bidstrup / Scanpix Denmark

Danmarks mindste realkreditinstitut, LR Realkredit, skifter hænder i en handel til 2,6 milliarder kroner.

Danmarks mindste realkreditinstitut, LR Realkredit, er torsdag blevet solgt i en handel til 2,6 milliarder kroner. Den glade køber er Nykredit, der driver bank og realkredit i forvejen.

Prisen lyder på 2,6 milliarder kroner og går til de hidtidige ejere af LR Realkredit: Nordea, Danske Bank, Jyske Bank, SEB og Arbejdernes Landsbank.

Nordea, der har haft 39 procent af ejerskabet i LR Realkredit, har selv annonceret, at banken får omkring en milliard kroner ud af salget.

Det lille realkreditinstitut står for realkreditlån til ejendomme, der altovervejende modtager offentlige støtte af den ene eller anden art. Hovedparten er alment boligbyggeri.

Øger egenkapitalen

LR Realkredits realkreditudlån var ultimo 2018 på 21,7 milliarder kroner, hvilket svarer til mindre end to procent af Nykredit-koncernens samlede realkreditudlån på knap 1200 milliarder kroner, oplyser Nykredit.

LR Realkredit har under ti fuldtidsansatte medarbejdere.

Der ligger også en egenkapital på 3,3 milliarder kroner i realkreditinstituttet. Dermed øges Nykredit med cirka 700 millioner kroner, da de kan føre flere værdier i bøgerne, end de har betalt.

- Vi øger med købet af LR Realkredit vores egenkapital og øger samtidig vores udlån på områder, hvor vi i forvejen har stærke kompetencer i Nykredit. Det var derfor naturligt for os at gå konstruktivt ind i forhandlingerne, da bestyrelsen i LR Realkredit henvendte sig for at høre, om vi var interesserede i at overtage virksomheden, udtaler David Hellemann, koncerndirektør i Nykredit, i en fondsbørsmeddelelse.

Det er planen, at alle aktiviteter i LR Realkredit flyttes over i Nykredit. Herefter vil LR Realkredit ophøre med at eksistere.