Business

Boeing vil producere færre fly efter dødelige styrt

I april vil der blive fremstillet 42 737 MAX-fly, hvilket er ti færre end planlagt.

Flyproducenten Boeing vil skære ned på antallet af fly, der bliver produceret om måneden.

I april vil der blive fremstillet 42 737 MAX-fly, hvilket er ti færre end planlagt.

Nedjusteringen vil også påvirke Boeings planer for resten af foråret og sommeren. Det skriver Reuters og Wall Street Journal.

Sker som følge af styrt

Det sker som følge af to dødelige styrt på kort tid. Senest gik det tragisk til, da et fly styrtede i Etiopien i marts. Det kostede 157 mennesker livet.

Boeings administrerende direktør siger ifølge Reuters, at "vi har ansvaret for at eliminere risikoen, og vi ved, hvad der skal til."

Boeing meddeler også, at man vil at oprette et rådgivende panel for at gennemgå virksomhedens procedure for at designe og udvikle fly.

Ulykken i marts var det andet dødelige styrt med et 737 MAX 8-fly inden for et halvt år.

I slutningen af oktober styrtede et fly af denne type således i havet ud for Indonesien. Samtlige 189 mennesker om bord blev dræbt.

Koster Boeing dyrt

737 MAX er Boeings topsælgende fly. Det blev lanceret i 2017, og flyfabrikken har ordrer på flyet til en værdi af over 500 milliarder dollar (3325 milliarder kroner).

Men usikkerheden i branchen og blandt forbrugere kan komme til at koste Boeing meget dyrt.

Ulykken i Etiopien har betydet, at Boeings 737 MAX holdes på jorden over hele verden, indtil flyfabrikken kommer med en god forklaring på ulykken, og hvad man vil gøre ved det.

Flyselskaberne har dog lov til at flyve med Boeings fly fra lufthavn til lufthavn uden passagerer.

Boeing siger, det har sammensat et træningsprogram for piloter, der skal flyve 737 MAX. Det bliver obligatorisk at tage en prøve.