Kjeld Kirk Kristiansen træder ud af bestyrelsen i Lego

Kjeld Kirk Kristiansen træder ud af bestyrelsen i Lego A/S.

Kjeld Kirk Kristiansen træder ud af bestyrelsen i Lego A/S ved næste generalforsamling i april, oplyser Lego's ejer Kirkbi i en pressemeddelelse.

Det sker som en del af et generationsskifte i toppen af Lego-familien.

Kjeld Kirk Kristiansen var øverste chef for Lego fra 1979 til 2004 og er barnebarn af Ole Kirk Kristiansen, der i 1932 grundlagde Lego i Billund.

I 2007 indtrådte Kjeld Kirk Kristiansens søn, Thomas Kirk Kristiansen, som bestyrelsesmedlem i Lego A/S. I 2016 overtog Thomas Kirk Kristiansen sin fars plads som næstformand i legetøjskoncernen, mens Kjeld Kirk Kristiansen blev menigt bestyrelsesmedlem.

Dermed blev Thomas Kirk Kristiansen den fjerde generation af Kirk-familien, der får en bestemmende rolle i familievirksomheden. Hans to søskende, Sofie Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard, er også medejere af Lego.

Gennem familiens holding- og investeringsselskab, Kirkbi A/S, ejer Kirk Kristiansen-familien 75% af Lego A/S. De resterende 25% ejes af Lego Fonden. Kjeld Kirk Kristiansen er fortsat formand for bestyrelsen i Kirkbi A/S og næstformand for bestyrelsen i Lego Fonden.