Business

Lars Seier købte aktier for 222 millioner, og de er allerede mere værd

Parken Sport & Entertainment, firmaet bag fodboldklubben FC København, kan få et gevaldigt boost i økonomien med Lars Seier Christensen i ejerkredsen.

Et ordsprog siger, at penge avler penge.

For Lars Seier Christensen har det vist sig at være sandt. Fire dage efter at han købte sig til en ejerandel på 22,5 procent i Parken Sport & Entertainment (PS&E), firmaet bag fodboldklubben FC København, er værdien af hans investering allerede steget med flere millioner.

Mandag aften udsendte PS&E en fondsbørsmeddelelse om, at den danske rigmand havde købt 2.226.936 aktier i selskabet gennem sit firma, Seier Capital.

På et pressemøde torsdag formiddag fortalte Lars Seier Christensen selv, at han har betalt 222,693 millioner kroner for aktieandelen. Dermed har han betalt sælgeren, Lønmodtagernes Dyrtidsfond, 100 kroner per aktie.

Torsdag er PS&E-aktien blevet handlet til kurs 103-107. Dermed kan Lars Seier allerede notere sig et plus på mellem 6,7 og 15,5 millioner kroner i værdien af sin aktiebeholdning.

Med hjernen og hjertet

På torsdagens pressemøde blev Lars Seier Christensen overrakt en FCK-trøje med sit navn på ryggen. Han fortalte efterfølgende, at han har været FCK-fan siden 1995, og at det har spillet ind i hans beslutning om at købe aktier for mere end 220 millioner kroner.

Men rigmanden understregede også, at han så muligheden for at gøre en god forretning ud af Parken Sport & Entertainment. Han så det ikke som et velgørenhedsprojekt, gjorde han klart.

- Jeg ser store muligheder i Parken Sport & Entertainment. Virksomheden har store udviklingsmuligheder, og jeg mener, at den kan blive væsentligt mere værdifuld, end den er i dag, sagde Lars Seier Christensen på pressemødet.

Langt fra den økonomiske storhedstid

Da Parken Sport & Entertainment mandag aflagde årsregnskab for 2018 skrev de, at de havde afsluttet 2018 med en markedsværdi på 786,1 millioner kroner. Siden er aktien – og dermed markedsværdien – steget lidt, og med den stigende kurs efter Lars Seiers Christensen opkøb, har PS&E nu en markedsværdi på godt en milliard danske kroner.

Skruer man tiden lidt mere end et årti tilbage, blegner det beløb dog. I årene inden finanskrisen, hvor FC København svømmede i såvel sportslig som økonomisk succes, blev virksomheden værdisat til næsten fire milliarder kroner.

- Vi taler milliarder før det skal sælges

Udover Lars Seier Christensen, er Erik Skjærbæk og Karl Peter Sørensen storaktionærer i PS&E med en ejerandel på henholdsvis 29,8 og 20,5 procent af aktierne. De øvrige 27,2 procent ejes af cirka 14.000 mindre aktionærer.

Tidligere på året forsøgte den amerikanske kapitalfond Fortress at købe sig ind i PS&E, men med Seier Christensens opkøb, er der i stedet lagt an til, at virksomheden kan tænke flere år ud i fremtiden. Ifølge chefredaktøren på Tipsbladet, Troels Bager Thøgersen, er det en fordel for alle tre storaktionærer, at man nu kan forsøge at bygge firmaets værdi op over en årrække.

- Værdiansættelse skal rigtig højt op. Nu må vi se, hvad de investerer i, og hvad de udvikler, men jeg tror, vi taler flere milliarder kroner, før det her på nogen måde skal sælges til andre investorer. Der skal rigtig mange penge til, siger Troels Bager Thøgersen.