Business

Nyt dansk luftfartsselskab på vingerne til sommer

Selskabet satser både på forretningsrejsende og charterturister.

Et nyt, dansk luftfartsselskab ved navn Great Dane Airlines går på vingerne i juni.

Det nye selskab får base i Aalborg og vil i løbet af det kommende år få to fly til rådighed. 

Selskabet satser på en kombination af forretningsrejsende og private rejsende og har allerede sikret sig en stor charterkunde i Bravo Tours. Det erfarer TV 2 Business.

Ifølge TV 2s oplysninger bliver Great Danes Airlines fly af typen Embrer 195 med 118 sæder.

På et pressemøde i Aalborg Lufthavn tidligere i dag præsenterede stifterne Thomas Hugo Møller og Duc Huy Ngyuen opstarten 14. juni med charterflyvninger for Bravo Tours. Her vil der blive fløjet fra Aalborg, Billund og København til Mallorca, Rhodos, Kreta og Varna på Bulgariens sortehavskyst.

Udover charterflyvningerne vil de også supplere med egne ruter fra Aalborg til Edinburgh, Dublin og Nice. Det skriver branchemediet CHECK-IN.dk.

Spås gode muligheder

Det nye selskab mener sammen med Aalborg Lufthavn at have fundet et hul i flymarkedet.

Markedsundersøgelser viser, at der er en underkapacitet i det nordeuropæiske marked for charterflyvning og regional ruteflyvning med omkring 100-120 personers jetfly, der er mindre end standard Airbus og Boeing.

Dette gav ideen til at starte et luftfartsselskab med nordjyske rødder, der skal baseres på et tæt samarbejde mellem det nordjyske erhvervsliv og Aalborg Lufthavn.

Et initiativ, der spås gode chancer af aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank.

- For at overleve i den her industri er det helt afgørende, at man finder en niche, hvor man har styrke, og så ikke slår for stort et brød op. Kombinationen af at have sikret sig en charterkunde – og dermed de første passagerer – og så starte ruter til nye destinationer uden direkte konkurrence giver bestemt mening og giver et godt afsæt, siger han til TV 2.

Satser på dansk personale

Selskabet bliver en del af en lille klub af danske luftfartsselskaber, der i forvejen består af Alsi-expres, Jet Time og DAT.

Det nye selskab er ejet af Thomas Hugo Møller og Huy Duc Nuyen med hver 50 procent. De vil indtræde i rollerne som direktør og finansdirektør i selskabet.

Thomas Hugo Møller har tjent sin formue inden for investering og rådgivning.

Det nye selskab starter op med 8 piloter og 12 stewardesser. De vil blive rekrutteret med base i Nordjylland.