Business

Morten Albæk stopper som formand i Ilse Jacobsen

Den kendte forretningsmand Morten Albæk har efter eget ønske valgt at forlade posten som formand hos virksomheden.

Morten Albæk stopper som bestyrelsesformand for designvirksomheden Ilse Jacobsen Hornbæk. 

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse ifølge Børsen.

Det kommer efter længere tids røre i virksomheden og måneders medieomtale, hvor flere tidligere og nuværende medarbejdere i virksomheden i Berlingske fortalte om dårligt arbejdsmiljø i virksomheden. Desuden kunne avisen fortælle, at fagforeningerne 3F og HK i årenes løb har ført og vundet flere sager mod Ilse Jacobsen.

Turbulent efterår

I forlængelse af sagen var den nu afgående formand Morten Albæk tidligere på året ude med skarp kritik af ledelsen i Ilse Jacobsen.

Dengang sagde Morten Albæk til Berlingske, at man var igang med at lave de nødvendige handlinger, som skulle løse virksomhedens udfordringer, og at der ikke var bedrevet tilfredsstillende ledelse hos Ilse Jacobsen.

Ikke desto mindre har Morten Albæk nu ønsket at stoppe som bestyrelsesformand i virksomheden.

- Vi vil gerne takke Morten Albæk for samarbejdet igennem de seneste to år, som har medvirket til at styrke virksomheden og organisationen, blandt andet ved ansættelse af både HR-chef, head of e-commerce, indkøbsdirektør og økonomidirektør, udtaler Ilse Jacobsen i pressemeddelelsen.

Ifølge Børsen fortsætter Ilse Jacobsen og hendes mand, Jesper Bo Jacobsen, der også er administrerende direktør i firmaet bag Ilse Jacobsen Hornbæk, IJH A/S, i bestyrelsen.