Business

Dansk it-koncern solgt for milliarder

Handelen mellem de to koncerner forventes endeligt gennemført inden for et par måneder.

Den danske it-koncern KMD er blevet solgt for otte millarder kroner.

Det er de nu tidligere ejere, kapitalfonden Advent og det danske pensionsselskab Sampension, der sælger KMD til den japanske teknologikoncern NEC. 

Det skriver KMD i en pressemeddelelse.

Japanere ser stort potentiale i dansk virksomhed

- Danmark betragtes som en europæisk rollemodel, når det handler om at forbedre offentlige services og opnå effektiviseringer gennem digitalisering. Gennem købet af KMD får NEC adgang til teknologi, kompetencer og produkter, som er i absolut verdensklasse. Det siger Takashi Niino, der er administrerende direktør i NEC Corporation.

NEC har vurderet, at KMD er en af de førende inden for softwareleverancer, hvorfor man har kigge mod Danmark. Den japanske teknologikoncern opruster nemlig lige nu inden for software til det offentlige segment.

- Vi ser et stærkt potentiale i at udbrede KMD’s platforme og erfaringer fra Skandinavien til resten af Europa og også globalt, lyder det fra NEC's direktør.

- God forretning med interessante køber

NEC er en af Japans største virksomheder og hører til blandt verdens førende teknologikoncerner. 

Ifølge erhvervskommentator på TV 2 Business Ole Krohn er der tale om en god forretning.

- Det er et blomstrende område, men også et område, hvor der er en kolossal konkurrence. Så det er en rigtig god handel og meget interessant med køberne. NEC, en gigantisk japansk virksomhed, som har set sig sultne på det europæiske marked, siger han.

Den japanske teknologikoncern NEC har købt KMD for otte milliarder kroner.