Efter krisen - nu skal denne mand lede Danmarks største bank

16x9
Karsten Dybvad kommer fra den magtfulde stilling som administrerende direktør i Dansk Industri. Før det havde en en karriere som departementschef først i Trafikministeriet, så i Finansministeriet og til sidst i Statsministeriet. Foto: Anne Bæk / Ritzau Scanpix

Karsten Dybvad er ikke bankmand, men med sin brede erfaring er han den rigtige mand på det rigtige tidspunkt, siger Jørn Neergaard Larsen.

- Dybvad som formand? Lige da jeg hørte det, tænker jeg: ”Hvad ved han om bankdrift?"

Sådan lød reaktionen fra Morten Langer, chefredaktør på Økonomisk Ugebrev, da Mærsk-familien 6. november meldte ud, at Danske Banks nuværende formand, Ole Andersen, skulle skiftes ud med Karsten Dybvad.

Et valg, som blev stadfæstet af de øvrige aktionærer på fredagens ekstraordinære generalforsamling, hvor tronskiftet blev en realitet. 

Det overraskende valg

Dermed er det altså dag 1 for Danske Banks lange, seje træk mod at få genoprettet den tabte tillid blandt både borgere, politikere, myndigheder og investorer.

Her mener Ane Mærsk McKinney Uggla, at man har fundet den rigtige mand, der kan stå i spidsen for det.  

- Jeg tror, at Danske Bank behøver en formand med et dybt samfundsmæssigt engagement. Det har Karsten Dybvad vist i hele sin karriere, siger hun.

Spørger man tidligere beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen er valget af Karsten Dybvad godt set af A.P. Møller Holding:

- I forhold til det han står overfor i Danske Bank, er han et menneske, som har store krav til ordenlighed til sig selv og sin omgivelser, vurderer han.

De to har kendt hinanden det meste af deres voksne liv, og mens Jørn Neergaard Larsen var administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, havde han et tæt samarbejde med DI-direktøren.  

Eftertænksom og stædig

Jørn Neergaard Larsen beskriver ham som let at arbejde sammen med, og som en mand, der i høj grad lægger vægt på helhedstænkning.  

- Karsten er en meget kompetent økonom og meget skarp og præcis i sin arbejds- og tænkemåde. Hans tankegang er langsigtet, og han tænker sig om mange gange. Det er ligesom, han screener det, han står overfor, 360 grader før han beslutter sig.

- Både i hans tid som departementschef og som direktør for Dansk Industri overvejede han derfor nøje, hvilke implikationer en beslutning kan have for ikke blot erhvervslivet, men også for arbejderbevægelsen, Christiansborg, myndigheder, samt hvilke sociale udfordringer der i øvrigt måtte være.

Karsten Dybvad skal genrejse tilliden til Danske Bank efter hvidvaskskandalen.
Karsten Dybvad skal genrejse tilliden til Danske Bank efter hvidvaskskandalen. Foto: Malene Anthony Nielsen / Scanpix Denmark

Til gengæld, tilføjer Jørn Neergaard Larsen, er Karsten Dybvad også meget stædig til at holde fast, når han først har besluttet sig.

Er ikke en dreven bankmand

Karstens Dybvads erfaringer med den finansielle sektor beror sig først og fremmest på hans arbejde i pensionsbranchen, mens han ikke har beskæftiget sig særlig meget med decideret bankvæsen.

Det var dette forhold, som lå til grund for chefredaktør Morten Langers undren, da han første gang hørte, at storaktionærerne pegede på DI-direktøren.

Og skønt Danske Bank på det rent forretningsmæssige er forholdsvist veldrevet, står ledelsen overfor en temmelig stor udfordring.

- For hvordan genopretter man bankens ry, samtidig med at man stadig kan være en international bank, der både skal være velpolstret, udvikle sig og tjene penge til sine aktionærer? spørger Jørn Neergaard Larsen.

Oven i det vanker der banken et par klækkelige bøder for dens ageren – eller mangel på samme – i hvidvasksagen. Til det formål har Danske Bank lagt 18 milliarder kroner til side. Et beløb, som formodentligt er noget større end det, de samlede bøder ender op i. Men så er banken på den sikre side.

Det forklarer Jacob Dedenroth, der er hvidvaskekspert og administrerende direktør i rådgivningsvirksomheden Complivacy.   

Den rigtige mand på det rigtige tidspunkt

Men netop fordi disse udfordringer kræver en god kommunikatør og en, som er god til at samarbejde med forskellige aktører, er Karsten Dybvad ideel til at sidde for bordenden, lyder det fra Jørn Neergaard Larsen.

- Den karriere, han har haft i den offentlige sektor, giver ham en solid forståelses af både de politiske og etiske rammer, lyder hans vurdering.

Efter at have reflekteret lidt over valget af Karsten Dybvad nåede Morten Langer frem til samme konklusion som Jørn Neergaard Larsen.

- Danske Banks største udfordring lige nu, det er omdømme. Det er branding. Så jeg kan godt se, at det er vigtigt at have en mand, som kan kommunikere med danskerne, og som virker tillidsvækkende, og som måske også har den integritet, der skal til.  

Skal sætte det rigtige hold

Karsten Dybvads manglende dybdegående erfaringer med bankvæsen vil betyde, at han i højere grad vil være afhængige af dygtige folk, som kan tage sin af den forretningsmæssige front og komme med den rigtige og nødvendige rådgivning, når der løber informationer ind, som Danske Bank skal reagere på.

Det mener den erfarne erhvervsleder Stine Bosse.

Den nye bestyrelsesformand for Danske Bank skal derfor i første omgang koncentrere sig om én ting: at finde de rigtige folk til at lede banken.

- Det betyder, at han skal meget tættere på den daglige ledelse, end hans forgængere har været. Hvor han skal ind og forstå, hvad hver enkelt direktør sidder med. Dermed får han en fornemmelse af, hvem der skal med videre, og hvem der kan sættes spørgsmål ved, vurderer Stine Bosse.

Her er det vigtigt, tilføjer hun, at Karsten Dybvad også får samlet en bestyrelse, som ikke er plettet af fortiden.

- Det er lidt ligesom en støvsuger. Han bliver nødt til at gå rundt i alle hjørner og finde ud af, at der ikke er noget som helst tilbage. For hvis der er noget, banken ikke kan tåle, er det, at der komme nye skeletter ud af skabet om et par år.

Stine Bosse forklarer, at det dybest set handler om at ændre den kultur, der tilsyneladende er på nogle af chefgangene. Og derfor er det vigtigt, at bestyrelsen bliver en afspejling af hele Danske Bank, både når det kommer til kompetencer, men også til dens moral.

Blå bog:

Karsten Dybvad er født i 1956 og uddannet cand.polit i 1985.

I 1987 blev han ansat som økonom i LO og senere i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

I 1990 blev han kontorchef i Bikuben Pension og sidenhen underdirektør.

I 1997 blev han administrerende direktør i Magistrenes Pensionskasse.

I 1998 blev han direktør i økonomistyrelsen.

I 2000 blev han departementschef i Trafikministerieriet.

I 2001 blev han departementschef Finansministeriet.

I 2005 blev han departementschef Statsministeriet.

I 2010 blev ham administrerende direktør for Dansk Industri, og siden 2011 har han også været næstformand i PensionDanmarks bestyrelse.