Business

Danfoss fyrer 300 medarbejdere

Handelskrigen mellem USA og Kina gør tilværelsen usikker for Danfoss, der fyrer 70 ansatte i Danmark.

Øget uro på verdensmarkedet med handelskrig mellem USA og Kina som største trussel får Danfoss til at spænde livremmen ind.

Den globale termostatproducent fyrer knap 300 ansatte på globalt plan, hvor omkring 70 af stillingerne er på Danfoss' lokationer i Danmark - herunder hovedkontoret på Als.

Selvom koncernen det seneste år er vokset med over 1500 medarbejdere, begrunder ledelsen fyringsrunden med behov for at skære i produktionen for at tilpasse lavere efterspørgsel.

- På grund af den tiltagende globale usikkerhed har vi desværre set os nødsaget til at sige farvel til medarbejdere i Danmark og en række andre lande, siger Mikkel Thrane, chef for Group Media Relations i Danfoss, til TV 2.

Flere ansatte end sidste år

Det er primært stillinger i Nordborg, Vejle, Kolding, Hasselager og Silkeborg, der skæres i Danmark, oplyser han.

- De seneste måneder har vi set større usikkerhed på flere markeder, og det begynder at forplante sig som udskydelse af projekter og en afdæmpning i efterspørgslen. Derfor tilpasser vi vores kapacitet i de områder af forretningen, hvor det er nødvendigt, så vi matcher det forventede aktivitetsniveau, siger Mikkel Thrane.

På trods af fyringerne har Danfoss ifølge Mikkel Thrane 150 flere medarbejdere i Danmark og over 1000 flere ansatte globalt end på samme tidspunkt sidste år.