Business

TDC får ny topchef

Nuværende direktør tabte magtkamp om at satse på at gøre TDC til en slags 'Skandinaviens Netflix'.

Det bliver briten Allison Kirkby, der skal føre de nye visoner ud om hurtigere internet til danskerne. 

- Jeg er meget stolt og ydmyg over at være udnævnt som topchef for TDC, som forbinder hele landet, siger Allison Kirkby i en fondbørsmeddelelse.

Den nye vision var det, der fik den nuværende TDC-direktør Pernille Erenbjerg til at meddele, at hun ville forlade sin post efter at have tabt en magtkamp om virksomhedens retning.

Med udnævnelsen af Allison Kirkby er en turbulent tid for virksomheden ovre. Et konsortium med ATP i spidsen købte den bestemmende aktiepost i TDC i foråret og ændrede retningen på virksomheden ved at satse på hurtige digitale motorveje.

Satser på mere fiberbredbånd

Pernille Erenbjerg ville i stedet satse på, at TDC skulle være et svar på Skandinaviens Netflix. Derfor havde hun planer om at fusionere TDC med mediegiganten MTG Nordics, der står bag TV3 og Viasat.

Målet var at gøre TDC til Nordens førende selskab inden for underholdning.

Men den plan blev forpurret af et konsortium bestående af pensionskasserne ATP, PKA og PFA sammen med australske Macquarie, som gav 50,6 milliarder kroner for TDC.

Visionen er nu at levere mere og bedre fiberbredbånd til kunderne i Danmark og andre steder i Norden. En vision, der vil koste milliarder af kroner i investering af infrastruktur.

En svær opgave

Allison Kirkby kommer fra Europas største telekommunikationsoperatør, svenske Tele2, og ifølge TV 2 Business' erhvervskommentator, Ole Krohn, er det en markant personlighed med rigtig gode kvalifikationer, som TDC nu har fået fat i.

- Det er ikke nogen nem opgave, hun har. Der har været en stor splittelse om, hvilken vej TDC skulle gå. Men hvis der er nogen, som kan løse det, er det en kvinde med hendes cv. Hun har lavet en meget vellykket turn-around hos Tele2, som var i økonomiske vanskeligheder for få år tilbage, siger Ole Krohn.

Allison Kirkby overtager posten til december i år, og hendes vigtigste opgave bliver at udføre den strategi, som de nye ejere har lagt.

- Det er et helt nyt TDC, man ser i de her år. Det, man lægger vægt på nu, er at lave Danmark om til digitale motorveje, øge hastigheden på vores internet og lave kæmpe milliardinvesteringer inden for det område.

- Alt det med indhold og underholdning har man separeret i selvstændige selskaber. Det ligger i kortene, at det ikke er der, man vil lægge pengene de kommende år, siger Ole Krohn.