Dansk rigmand vil opf√łre by i Jylland - og den skal have Vesteuropas h√łjeste t√•rn

Bestseller-byen kan dog være til gene for de omkringliggende byer, som kan blive ramt på omsætningen.

Bestseller-milliard√¶r Anders Holch Povlsen g√•r med store planer. Han vil opf√łre en helt ny by lidt uden for den jyske by Brande, hvor modekoncernens hovedkvarter ligger.

Det skriver Finans.

Byen skal hedde 'Bestseller Village & Tower' og skal efter planen v√¶re 645.000 kvadratmeter stor, som svarer til 88 fodboldbaner

I Brande er der stor begejstring for projektet, som skal st√• f√¶rdigt i 2023. Her til aften har¬†Ikast-Brande Kommunes byr√•d enstemmigt vedtaget at sende planerne om en helt ny Bestseller-bydel i h√łring, skriver TV MidtVest.¬†

- Det er altid interessant, n√•r nogle¬†g√łr noget spektakul√¶rt, og det er det her, siger borgmester i Ikast-Brande,¬†Ib Boye Lauritsen (V), til TV 2.

Byen f√•r efter planen ogs√• Vesteuropas st√łrste t√•rn p√• 317 meter.

Håber på turisme

Trods de store planer for Bestseller Village & Tower i Brande frygter borgmesteren ikke, at det vil blive for stor en mundfuld for den lille by med lidt over 7000 indbyggere.  

- Vores udfordring bliver, hvordan vi integrerer projektet i det samfund, der er i Brande i dag. Det vil trække nogle mennesker til. Vi skal gerne beholde Brande, som det er og så have et aktiv, der kan trække mennesker til, fortæller Ib Boye Lauritsen.

Han håber på, at Bestseller-byen kan blive en turistattraktion, som vil tiltrække interesserede fra udlandet til Brande.

Planen er, at byen skal have butikker, boliger, hotel- og konferencecenter, kontorlokaler, caféer, restauranter, uddannelsesinstitutioner, legepladser, cykelstier og en tankstation.

Bestseller selv vil ikke udtale sig for meget om projektet på nuværende tidspunkt.

- Der er stadig meget lang vej, til projektet er en realitet, og lige nu afs√łger vi bare muligheder. Der kan med andre ord stadig ske mange ting i forhold til det endelige projekt, og derfor vurderer vi ogs√•, at det p√• nuv√¶rende tidspunkt er alt for tidligt¬†at udtale os konkret om projektet, fort√¶ller projektansvarlig i virksomheden¬†Anders Krogh.

For at byen kan blive en realitet, skal byr√•det i Ikast-Brande Kommune tage stilling til, om projektet skal sendes til offentlig h√łring.
For at byen kan blive en realitet, skal byr√•det i Ikast-Brande Kommune tage stilling til, om projektet skal sendes til offentlig h√łring. Foto: Bestseller

Kan f√łre til lukninger af butikker

Men opf√łrelsen af Bestseller-byen kan skabe harme for de omkringliggende byer. I en analyse lavet af Institut for Center-Planl√¶gning for¬†Finans st√•r flere omkringliggende kommuners butikker til at v√¶re lukningstruet og dermed miste oms√¶tning. En¬†problemstilling Bestseller er bevidste om.

- En analyse af et projekt i denne st√łrrelse vil helt naturligt vise, at der flyttes noget oms√¶tning lokalt, men projektet skal ses i en st√łrre sammenh√¶ng. Bag projektet ligger en vision om at gavne hele det midtjyske omr√•de, og m√•let er, at projektet i samspil med andre akt√łrer kan v√¶re med til at tiltr√¶kke folk, kunder og turister og skabe muligheder for regionen som helhed, siger projektansvarlig hos Bestseller Anders Krogh.

I Herning Kommune er fire butikker i byen lukningstruede, hvis projektet bliver en realitet. Selvom kommunen i en tidligere opg√łrelse topper en liste over andelen af overskudsgivende virksomheder m√•lt i hver af de 98 danske kommuner, giver eventuelle lukninger ikke anledning til bekymring.

Det er endnu uvist, hvor meget Bestseller-byen vil koste Anders Holch Povlsen.
Det er endnu uvist, hvor meget Bestseller-byen vil koste Anders Holch Povlsen. Foto: Bestseller

- Det er da noget, vi kigger p√•, hvordan s√• stort og ambiti√łst et projekt vil p√•virke detailhandlen i vores omr√•de. Men det er s√• stort et projekt, som ogs√• vil have en positiv indflydelse p√• erhvervslivet og p√• muligheden for at tiltr√¶kke andre typer handlende til, siger erhvervschef i Herning Kommune, Henrik Kjeldsen, til TV 2.

Byggeriet kan begynde i 2019.