Business

Jesper Nielsen lukker 12 smykkebutikker

Trods lukning af smykkebutikker i Tyskland er flere nye på vej rundt omkring i verden.

Jesper Nielsen har måttet lukke en række butikker af sit nuværende smykkefirma, Amazing Jewelry, i Tyskland. Det skriver Berlingske Business.

Udover at have lukket butikker er et tysk datterselskab i firmaet erklæret konkurs. Det på trods af at den danske smykkeejer, der blandt andet kendt for at have startet KasiGroup, der solgte Pandora-smykker på det tyske marked, tidligere har meldt ud, at firmaet oplever stor vækst.

- Vi har valgt at lukke 12 butikker i alt. Vi vil have ryddet op, så vi kun har dem, der fungerer. Vi vil ikke have butikker, der ikke er lønsomme, fortæller Jesper Nielsen til Berlingske Business.

Dårlige beliggenheder

Ifølge erhvervskommentator Henrik Ørholst behøver lukningen ikke være en dårlig beslutning for Jesper Nielsen og hans smykkefirma.

- Noget af det, der altid er afgørende, er, at butikkerne ligger i den rigtige strøm af, hvor kunderne kommer. Nogle ligger dårligt, og andre ligger bedre. Først når man åbner butikker, kan man se, om det går godt, siger han til TV 2.

Og netop beliggenheden har været et problem for Amazing Jewelry.

- Det går stærkt med at åbne butikker, og vi kommer til at ramme forkert. Vi har ikke ramt de rigtige lokationer, siger Jesper Nielsen.

Flere butikker på vej

Af Amazing Jewelrys hjemmeside fremgår det, at man har 26 butikker rundt omkring i verden.

Men trods lukningerne i Tyskland skulle flere nye butikker være på vej i udlandet. Det fremgår af Jesper Nielsens egen Facebook-side. Her nævnes USA, Canada, Mexico og Hong Kong som lande, hvor der er butikker på vej.

Henrik Ørholst mener dog, at der kan være grund til at være skeptisk.

- Hvis han hele tiden åbner og lukker butikker, så er det med til at sende et dårligt signal om firmaet, siger han.

Blakket ry

Jesper Nielsen skabte en større formue på at have rettighederne til at sælge Pandora-smykker på de tyske marked. Selskabet købte ham ud for et trecifret millionbeløb.

Men efterfølgende har Pandora og Jesper Nielsen ligget i slagsmål, der er endt i et retsopgør, om, hvad Pandora skylder ham.

Samtidig har han haft en lang række opgør med Skat, der blandt andet omhandlede hans sponsorater af fodboldklubben Brøndby IF og håndboldklubben AG København, som senere gik konkurs.

Henrik Ørholst tror, at netop på grund af det blakkede ry, Jesper Nielsen har i Danmark, er med til, at smykkeejeren åbner butikker i udlandet.

- Hvis han åbner i et nyt land, så kender man ham ikke, som vi gør i Danmark, siger erhvervskommentatoren.