Business

Supermarkedskæde flytter og udvider 150 butikker

Aldi Danmark har fået 200 millioner kroner fra Tyskland til at forandre en lang række butikker landet over.

Den danske afdeling af discountkæden Aldi har fået tilført 200 millioner kroner fra Tyskland for at revitalisere kæden i Danmark.

Det skriver Børsen.

Pengene skal bruges til at forandre cirka 150 butikker landet over, og det skal sende den tabsgivende discountkæde på vinderkurs i Danmark.

Det ser ellers ikke godt ud for Aldi Danmark.

Trods mange års erfaring på det danske dagligvaremarked har kæden en markedsandel på blot tre-fire procent. Samtidig har kæden tabt penge siden 2009.

I det seneste regnskab for 2017 lød underskuddet på 326 millioner kroner.

Skal flytte eller udvide 150 butikker

Aldi Danmarks nuværende topchef, Finn Tang, har været i stillingen siden 1. september sidste år. Og han har blandt andet brugt tiden på at analysere kædens 190 butikker i Danmark.

- Vi skal flytte eller udvide 150 butikker. Enten er placeringen forkert, eller salgsarealet er for lille.

- Den analyse har vi fået afsluttet nu, og derfor ved vi, hvilke butikker der er fremtidssikret til det koncept, som vi gerne vil præsentere for hr. og fru Danmark, siger Finn Tang til Børsen.

Han siger samtidig, at der kan blive mulighed for at få tilført endnu flere penge, hvis det skulle blive nødvendigt.

Kommunikationschef Thomas Bang, Aldi, oplyser at en række Aldi-forretninger i Danmark allerede er blevet renoveret og udvidet. Men det er ikke i varesortimentet, kunderne skal forvente ændringer.

- Vi ændrer og tilpasser løbende vores sortiment, så også her sker der hele tiden forandringer. Vores sortiment er blevet udvidet markant. Men det er det samme sortiment i alle butikker. Det er atmosfæren i forretningerne, der bliver forandret. Og så er der fokus på friske varer, f.eks frisk frugt og grønt, og bake-off, siger Thomas Bang.

Aldi lukkede sidste år sine 32 dårligste butikker i Danmark.

Kæden presses især af markedslederen Netto med over 450 butikker.