Business

Ørsted vil sælge sin elforretning

Ørsted vil fokusere på havvindmøller og sælge sin danske elforretning, der har været kerneforretningen.

Energiselskabet Ørsted, det tidligere Dong, har indledt arbejdet med at sælge sin elforretning i Danmark. Det skriver Ørsted via fondsbørsen.

Elforretningen dækker over Radius, der har omkring en million kunder i Københavnsområdet, Nordsjælland og dele af Midtsjælland. Privatkundeforretningen dækker over mere end 800.000 kunder til el og gas.

- Den danske eldistributions- og privatkundeforretning er veldrevet og med en høj kundetilfredshed, men udgør ikke en afsætningskanal, der kan understøtte koncernens langsigtede, globale vækst inden for vedvarende energi.

- De fortsat markante investeringer i grøn energi betyder samtidig, at den danske eldistributions- og privatkundeforretning vil få stadig mindre strategisk og finansiel betydning i forhold til Ørsteds hastigt voksende internationale forretning inden for grøn energi, skriver Ørsted i meddelelsen.

Vil stoppe kulenergi

Ørsted hed tidligere Dong Energy, men skiftede navn sidste år for at markere overgangen til et nyt fokus udelukkende på vedvarende energi.

Dong Energy var en sammenlægning af seks danske energiselskaber: Dong, Elsam, Energi E2, Nesa, Københavns Energis Elaktiviteter og Frederiksberg Forsyning.

Ørsted har besluttet, at det fra 2023 skal være helt slut med at fyre med kul på selskabets kraftværker.

Senest har Ørsted besluttet at sælge sin elforretning, sin privatkundeforretning og udendørsbelysning.