Business

Dansk it-komet har værdi på 9,7 milliarder efter børsdebut

It-selskabet Netcompany har første dag på fondsbørsen i København. Selskabet stiger i den indledende handel.

Det hurtigt voksende it-selskab Netcompany debuterer torsdag på fondsbørsen i København med en stigning i den indledende handel.

Efter godt en time i handelen koster en aktie i Netcompany 194 kroner. Det svarer til en stigning på 25,2 procent fra noteringsprisen på 155 kroner per aktie.

Med stigningen er markedsværdien af Netcompany nu oppe på 9,7 milliarder kroner. Handlen er samtidig intens. På en time er der omsat for 410 millioner kroner aktier i selskabet.

Har stadig fokus på dagligdagen

Det var også en nervøs og spændt direktør, som ikke havde sovet meget, der mødte op til børsnoteringen i dag.

- Når man er ude at tale med for eksempel investorer, så er det en professionel ting, man gør. Men når man står mellem sine egne medarbejdere, som man respekterer højt og har et samarbejde med, så er det noget andet. Derfor var jeg lidt nervøs, før jeg gik på scenen i dag - på den positive måde, siger administrerende direktør André Rogaczewski til TV 2.

Og selv om Rogaczewski er glad for de høje priser, som aktien går til, så er fokus et andet sted:

- I bund og grund er det vi fokuserer på, at levere løsninger til tiden, til budgettet og til rette kvalitet. At gøre det så godt, som vi overhovedet kan. At markedet så har taget så godt og positivt mod børsnoteringen, det er jeg bare glad for.

Får ikke en øre

Netcompany selv kommer ikke til at få en øre fra børsnoteringen. Det er ejerne, kapitalfonden FSN Capital og flere medlemmer af ledelsen, der vil sælge aktier.

Netcompany har blandt andet stået bag den offentlige netportal borger.dk og Maersk Lines kundeportal. Selskabet skal også udvikle afløseren for Skats skandaleramte inddrivelsessystem EFI.

I 2015 købte FSN Capital en aktiemajoritet i selskabet for 1,1 milliarder kroner. Den investering forventes FSN Capital altså at kunne have mangedoblet på under tre år.

2017 bød på en markant vækst på næsten 50 procent for Netcompany, der omsatte for 1,4 milliarder kroner. Den vækst forventes dog at falde til 20-25 procent i år.

- 2017 var et år, hvor væksten peaker, og hvor vi giver den en ekstra skalle, fordi vi har de rigtige projekter og de rigtige folk. Men det kan vi ikke gøre hvert år, det kan modellen ikke holde til. Så nu skal der tages en puster og sætter tempoet lidt ned, sagde administrerende direktør André Rogaczewski i marts til Ritzau.

- Det allervigtigste er, at kvaliteten er intakt. Lige så snart kvaliteten falder, så forsvinder mange fordele. Så bliver det sværere for dine kunder, og dine medarbejdere bliver frustrerede.

Håber at udvide kundegrundlag

Selv om Rogaczewski og hans hold fejrede i dag, så læner holdet bag den 18 år gamle virksomhed sig ikke tilbage i stolen.

- Vi har en fantastisk rejse foran os. Det er endnu et kapitel i virksomhedens historie.

Håbet er, at ekspandere virksomheden til at nå ud over de danske grænser.

- Vi står i en situation, hvor vi har god vækst på vores hjemmemarked. Vi har valgt at børsnotere i Danmark, som er vigtigt for os, fordi det er et dansk koncept og en virksomhed, som har rod i Danmark. Vi vil gerne skabe flere arbejdspladser og mere vækst i Danmark. Men vi vil også gerne se den sprede sig ud til andre markeder, så vi kan blive en nordeuropæisk spiller, siger Rogaczewski til TV 2.