Business

Nu kan du kræve penge tilbage fra DR

Advokatfirma har fået fri proces til gruppesøgsmål mod den danske stat. Kravet kan løbe op i milliarder af kroner.

Det er nu muligt at kræve sin licensmoms tilbage fra de sidste 10 år.

Det sker, efter at advokatfirmaet DLA Pipers har fået godkendt et gruppesøgsmål på vegne af en række danske licensbetalere mod Danmarks Radio, skriver Finans.

Licensbetalerne ønsker at få licensmoms tilbage fra de sidste 10 år, og det kan løbe op i flere milliarder kroner, vurderer advokatfirmaet.

Godkendelsen af gruppesøgsmålet betyder, at det ifølge advokat Peter Lunau Larsen fra DLA Pipers ikke vil koste en krone at deltage i en retssag mod DR.

- Der er ingen risiko, kun muligheder, siger han til Finans og tilføjer, at det er vigtigt at tilmelde sig søgsmålet, hvis man ikke vil risikere helt at miste muligheden for at få moms tilbage.

Gruppesøgsmålet er opstået, efter det i august sidste år kom frem, at danske licensbetalere i årevis har betalt ulovlig moms på DR's licensopkrævninger. Dengang skrev Finans, at danske licensbetalere kunne kræve over tre milliarder kroner tilbage af DR, fordi virksomheden havde opkrævet ulovlig moms på licensregningen.

Momsen udgør ifølge Finans omkring 500 kroner om året per husstand.

Det er endnu uvist, hvornår en sag kan gennemføres. DLA Pipers vil have den forelagt EU-domstolen, og alene den proces kan tage op til flere år, skriver Finans.