Business

Aldi vil finde nye adresser til 150 butikker

Otte års underskud får nu Aldi til at sætte gang i en større gentænkning af konceptet, der blandt andet betyder, at 150 butikker skal flyttes.

Hvis du er vant til at handle ind i en Aldi-butik, så kan det være, du snart skal vænne dig til en ny rute.

Den tyskejede koncern vil nemlig flytte hele 150 af de 189 butikker i Danmark, skriver Berlingske.

- Mange butikker har dårlige placeringer eller er blevet for små og kan ikke udvides, så vi skal rundt og finde nye lokationer, siger Aldis danske direktør, Finn Tang, til Berlingske.

Underskud i otte år

Aldi har netop præsenteret årsregnskab for 2017, og her blev det for ottende år i træk til et underskud. Og underskuddet har været nærmest støt stigende i alle årene, mens Aldis andel af dagligvaremarkedet siden 2007 er faldet fra 3,5 procent til 2,6 procent.

Aldi var ellers den første discountkæde i Danmark, da den kom hertil for 40 år siden.

- Vi har været blandt de billigste i over 40 år. Alligevel har vi ikke formået at få danskerne til at elske Aldi, som de måske gør nogle af vores konkurrenter, siger Finn Tang til Berlingske.

Foruden flytningen af butikker skal Aldi også lave et helt nyt koncept, hvor man vil satse mere på økologiske og danske varer.

Netto og Rema fører an

På den anden side af discountkrigen står særligt den norske kæde Rema 1000, der har flere end 300 butikker i Danmark og har mere end tredoblet sin markedsandel over de seneste 10 år.

Også Netto, der er Danmark største dagligvarekæde, har fremgang og åbner snart sin butik nummer 500.

Imens har Fakta i mange år tabt penge, men gjorde dog comeback i 2017.