Business

Aldi præsenterer nyt underskud - men vil åbne flere butikker

Aldi vil åbne nye butikker og igen nå over 200 butikker i Danmark.

Aldi har onsdag præsenteret endnu et underskud, der ifølge Aldi Danmark selv "ikke var uventet."

Driftresultatet er på minus 84 millioner kroner i forhold til året før, og discountkædens underskud kom for første gang over 300 millioner kroner herhjemme. Det skriver Dansk Handelsblad.

Noget, der ikke er godt nyt for Aldi Danmarks administrerende direktør, Finn Tang.

- Når man kigger på året, er det højest utilfredsstillende. De foregående år har det også været utilfredsstillende, siger han til Finans.dk 

Han forklarer i en pressemeddelelse, at der dog ifølge Aldi Danmark er gode grunde til underskuddet. Det hænger sammen med, at de i 2017 valgte at lukke 32 butikker, hvilket betød store afskrivninger på ejendomme, oplyser selskabet.

Skal være en lækker butiksoplevelse

Et andet parameter er de såkaldte "non-food varelagre", som har kostet dyrt at realisere, påpeger Finn Tang. 

Han oplyser, at Aldi nu sadler om.

- Vi står nu med en stærk strategi, der i løbet af de kommende år leverer et langt bredere kvalitetsvaresortiment og en lækker butiksoplevelse, vi ikke tidligere har stået for. Det er jeg sikker på, at kunderne vil komme efter, men det tager tid, siger Finn Tang.

Selvom der i 2017 blev lukket 32 butikker, og der er 189 Aldi-butikker tilbage i Danmark, fortæller Finn Tang ifølge Finans.dk, at ambitionen er at nå over 200 butikker igen.

- Det er et klart signal om, at vi har appetit på mere. Vi har åbnet tre helt nye butikker yderligere i første kvartal 2018 samt har fire byggerier i gang. Der er desuden lukket to aftaler i april på nye butikker. Det afgørende for os er at øge omsætningen i de 189 eksisterende, men vi har huller på landkortet, hvor vi fortsat gerne vil åbne butikker. Så det er et signal til ejendomsmarkedet om, at vi er her, siger han til Finans.dk