Uber erkender fejl og vil vende tilbage til Danmark

Uber trak sig ud af Danmark i forĂĽret 2017 efter store protester mod selskabet. Nu vil Uber vende tilbage.

Den amerikanske kørselstjeneste Uber ønsker at vende tilbage til Danmark. Det siger selskabets officielle talsperson i Norden, Kristian Agerbo, til Berlingske, godt et ĂĽr efter at Uber trak sig ud af Danmark.

- Vi arbejder pĂĽ at komme tilbage til Danmark. Men nĂĽr det sker, skal det ske pĂĽ den rigtige mĂĽde. Det bliver en anden model denne gang, siger Kristian Agerbo til Berlingske.

Uber lancerede sin første tjeneste i San Francisco i USA i 2010, og i 2014 gjorde selskabet sin entre pĂĽ det danske marked. Da det toppede, var der nĂŚsten 2000 Uber-chauffører i København.

- Forkert müde at gøre det pü

PĂĽ trods af succesen var der dog ogsĂĽ stor utilfredshed i flere dele af det danske samfund. Politianmeldelser, protester og retssager blev rettet mod Uber, der i forĂĽret 2017 trak sig helt ud af Danmark.

- Vi er et selskab, der gerne vil tilbyde teknologi og vĂŚre til gavn for mange mennesker, siger Kristian Agerbo.

- Men der var et enøjet fokus pü teknologiens fordele for forbrugeren og for chaufføren uden at skele nok til det omkringliggende samfund og den politiske stemning. Det var en forkert müde at gøre det pü, lyder det.

Arbejder pĂĽ samarbejde med taxabranchen

I løbet af efterüret 2016 blev Uber-chauffører i büde Københavns Byret og Østre Landsret idømt bøder for ulovlig taxakørsel.

Ifølge Kristian Agerbo arbejder Uber pü at indgü samarbejder med den danske taxabranche og har løbende dialog med myndighederne.

Uber har pü blot otte ür vokset sig til en gigant med 18.000 fuldtidsansatte, 75 millioner tilmeldte brugere, tre millioner chauffører og biler i 75 lande i langt over 600 byer.

Kristian Agerbo vil ikke at sÌtte dato pü Ubers ønskede comeback.