Business

Schaumburg-Müller: Da vores mænd mødte os i lufthavnen, havde vi startet et nyt firma

Christiane Schaumburg-Müller ville ikke være afhængig af showbizz, så hun startede sit eget mini-imperium.

Drømmen har aldrig været at blive kendt, men før Christiane Schaumburg-Müller fik set sig om, var hun berømt i hele Danmark og optrådte i alt fra musikvideoer til film, teater og som tv-vært.

Men selvom Christiane Schaumburg-Müller beskriver sig selv som heldig, vil hun ikke bare lade sig føre med strømmen. Hun vil hellere ”tage fremtiden i sine egne hænder”. Derfor sagde hun op, da hun var på toppen af sin karriere.

- Jeg skulle selv skabe mit eget job. Så hvis telefonen ringende med et job, så var jeg uafhængig til at svare ja eller nej. Alt det, jeg skulle lave i showbizz, skulle være kærlighedsprojekter, siger Christiane Schaumburg-Müller til TV 2 News’ iværksættermagasin 'Min første million'.

...Jeg er virkelig sådan: ”Det her, det bliver så stort. Det bliver SÅ stort!”

Christiane Schaumburg-Müller

Hun havde ingen konkret plan for, hvordan hun skulle tage ejerskab over sin fremtid. Til gengæld havde hun en god portion gå-på-mod og en kompromisløs tro på sig selv.

Idemageren vækkes til live   

Den populære kendis har altid gerne ville være iværksætter og fortæller, at hun mest af alt ser sig selv som idemager.  

Derfor gik der heller ikke lang tid, efter idemageren blev vakt til live, at Christiane Schaumburg-Müller havde sat sin nye kurs i livet. Målet var at skabe sin egen pendant til det ikoniske franske modemagasin Elle.

Resultatet blev i første omgang ChriChri.dk, som er en online platform, hvor man kan gå ind og læse om en bred vifte af emner, fra karriere til mode og skønhed. I dag har siden omkring en halv million brugere om måneden, oplyser Christiane Schaumburg-Müller.

Inspirationen kom blandt andet fra engelske Jamie Oliver og amerikanske Martha Stewart, der begge er kendt for at skabt giga-brands med dem selv som omdrejningspunkt.

Og det afslører lidt om den 36-årige iværksætter, som lige fra starten var 100 procent overbevist om, at ChriChri ville blive en stor succes.  

- Det er ikke sådan, at jeg tænker: ”Jeg kan bare alt”. Men jeg tror virkelig stærkt på mine ideer. Og jeg er virkelig sådan: ”Det her, det bliver så stort. Det bliver SÅ stort!”

Den kreative snebold

ChriChri var Christiane Schaumburg-Müllers mulighed for at få alle sine ideer ud. Men det skulle være mere end det. På linje med sine idoler, skulle hendes status som kendt ikke gå ubrugt hen. Med andre ord skulle det brand, hun havde brugt år på at opbygge, være udgangspunktet for hendes iværksætteri.

Når du har en virksomhed, er du sidst i fødekæden

Christiane Schaumburg-Müller

Og forretningen voksede hurtigt fra en til to til mange. Udover ChriChri og arbejdet som model, skuespiller og forfatter, så tæller Christiane Schaumburg-Müllers mini-imperium:  

  • ChriChri: Et halvårligt magasin
  • ChriChri Journal: Et bogforlag
  • ChriChri tv: En tv-kanal i samarbejde med Yousee
  • Tøjkollektionen: Loved by Christiane

De mange forretningsgrene er blandt andet et resultat af, at hun ikke kan sidde stille. Det er den kreative proces, der driver værket og hverken penge eller prestige. 

- Jeg synes jo rejsen er meget sjovere end succesen. Altså det der med at få en ide og se, at den kan løbe rundt. Det er en succes for mig.

 Derfor handler det også om at gå helhjertet ind i hver en satsning, forklarer Christiane Schaumburg-Müller og tilføjer:

- Hvis jeg bare kan gøre det så godt, jeg kan, kan jeg i hvert fald ikke se tilbage og sige, at jeg ikke gjorde noget.

Mindre show og mere bizz

Selv siger Christiane Schaumburg-Müller, at hun ikke er bange for at fejle, og at hun tør ret meget. Hvilket ses afspejlet i, at hun ikke var ude og finde investorer, da hun startede ChriChri.

Selvom investorer ville kunne have taget en del af risikoen, mod at de fik deres del af kagen, når virksomheden begyndte at give overskud.

Christiane Schaumburg-Müller ville dog selv. Hun satsede derfor sin egen opsparing og løb dermed selv hele risikoen. Det var knald eller fald.

Med flere års erfaring i showbizz er forretningsverdenen dog ikke helt ukendt. For én som Christiane Schaumburg-Müller er i sig selv en lille virksomhed. Men springet fra enkeltmandsvirksomhed til et rigtigt selskab med flere ansatte, var alligevel meget stort, fortæller den livserfarne iværksætter.

Vores mænd skrev hele tiden til os: ”Slap nu af. Husk at holde fri”.

Christiane Schaumburg-Müller

Hun var derfor heller ikke forberedt på den konstante hovedpine, som det er at have så meget ansvar.

 - Når du har en virksomhed, er du sidst i fødekæden, fordi det er så mange andre ting, som skal løbe rundt.

Det er dog ikke sådan, at Christiane Schaumburg-Müller afskyer forretningsdelen. Faktisk har hun lidt sans for det, siger hun, men hendes force ligger helt klart i det kreative og i at være med i udviklingen fra ide til produkt.

Arbejde som afslapning

ChriChris vokseværk vidner om en ejer, der er dårlig til at skrue ned og slappe af. Og det indrømmer Christiane Schaumburg-Müller også selv. Når hun så endelig skal slappe af, kaster hun sig bare over et nyt projekt.

For eksempel, da hendes søn startede i vuggestue. Der gik hun direkte hen og spillede med i Tivolis musical Elf.

- Det var faktisk et rigtig godt skridt. For her var der nogen, der krævede noget af mig. Og så havde jeg fri, når jeg havde fri. Det kan være rigtig rart, for det har man eddermame ikke som iværksætter.

Et andet eksempel er en ferie, hun for nyligt er vendt hjem fra med en veninde, som også er iværksætter.

- Vores mænd skrev hele tiden til os: ”Slap nu af. Husk at holde fri”. Men da vi kom hjem, og de mødte os i lufthavnen, havde vi startet et nyt firma og købt et CVR, griner Christiane Schaumburg-Müller. 

Og armbevægelserne, de er lige så store, som hendes grin er højt.

- The sky er 100 procent the limit, men lige nu har jeg gang i noget rigtig godt, og det skal jeg ikke miste. Så for mig handler det også om at komme tilbage til kernen og så lade det vokse.

Se hele interviewet med Christiane Schaumburg-Müller på TV 2 Play.