Gorms Pizza solgt til norske Orkla

Salget skal bane vejen for udvidelse, oplyser ejerne af Gorms Pizza, der også går under det mere mundrette navn Gorms.

- #pizzalove, skriver Gorms Pizza p√• selskabets hjemmeside, og efter salget til norske Orkla satser k√¶den nu p√• at sprede pizza-k√¶rligheden uden for landets st√łrste byer.

- Jeg er virkelig glad i l√•get. Sammen med Orkla forts√¶tter vi den nuv√¶rende mission, vi har gang i, nemlig at give flest mulige danskere mulighed for at spise god pizza. Og jeg er glad for, at Orkla har k√łbt ind i vores passion for gode r√•varer, restauranter og g√¶ster. Det var d√©r, det hele startede, og s√•dan skal det forts√¶tte, siger Gorm Wisweh, stifter og medejer af Gorms Pizza, til Finans.

Orkla er en norsk k√¶mpekoncern, som ejer mange forskelligartede virksomheder rundt om i verden, et s√•kaldt konglomerat. Mere pr√¶cist er det Orkla Foods, der nu har k√łbt 67 procent af aktierne i Gorms Pizza. I forvejen har selskabet blandt andet chipsproducenten Kims og Odense Marcipan i sin portef√łlje.

Nordm√¶ndene kunne for regnskabs√•ret 2016 hente n√¶sten 29 milliarder kroner hjem i oms√¶tning og besk√¶ftiger lidt over 18.000 medarbejdere verden over, if√łlge konglomeratets egen hjemmeside.

Prisen for, hvor meget Orkla har måttet betale for aktiemajoriteten i Gorms, er hemmelig.

Et vendepunkt

Processen med at finde en k√łber til pizzak√¶den har v√¶ret lang og fokuseret p√• at finde den rigtige partner, der kunne se v√¶rdien og ikke mindst potentialet i virksomheden, oplyser Anders Kj√łrup, administrerende direkt√łr i Gorms Pizza, til Finans.

Derfor er det nye ejerskab ogs√• en kulmination p√• den dr√łm, som startede med pizza-eksperimenter i Gorm Wiswehs mors caf√© i Svaneke p√• Bornholm for 15 √•r siden.

Eksperimenterne blev til sidst deduceret til et konkret koncept om at starte en pizzarestaurant baseret p√• den romerske pizzatradition. If√łlge Gorms egen hjemmeside best√•r den af "ultra-tynde bunde med en spr√łd, luftig skorpe toppet med de bedste r√•varer, vi kan f√• fingrene i: H√•ndplukket charcuteri, egnsbestemte oste og vores egen tomatsovs".

I 2018 er dr√łmmen om gourmet-pizzaer til danskerne blevet realiseret i ni restauranter: Syv i K√łbenhavn, √©n i Odense og √©n i Aarhus. Bundlinjen for det seneste regnskabs√•r viste 2,6 millioner kroner.

170 m√¶nd og kvinder er indtil videre besk√¶ftiget i pizzak√¶den, men planen er alts√•, at det tal meget gerne skal vokse st√łt, i takt med at der √•bnes nye restauranter landet over. Blandt andet kan borgerne i Kolding se frem til at pr√łve de popul√¶re pizzaer, da byen er en af k√¶dens nye satsninger.