Business

Legoland-ejer sætter rekord med millioner af gæster i parker

Den danske legetøjsgigant Lego solgte Legoland, som dengang talte fire parker, til Merlin Entertainments i 2005 MARIO ANZUONI / Scanpix Denmark

Nye hoteller og nye Legoland-parker har bidraget til resultatet i et år, der har været præget af dårligt vejr og terror.

Trods dårligt sommervejr i Europa og terrorangreb i Storbritannien kan Merlin Entertainment, der ejer og driver Legoland-parker verden rundt, se tilbage på et år med publikumsrekord og højere indtjening. Det fremgår af selskabets regnskab for 2017.

Koncernen ejer en stribe forlystelsesparker ud over Legoland, og parkerne havde i alt 66 millioner besøgende. Det er en stigning på 3,5 procent.

- Et år, der startede godt med positivt momentum i næsten alle dele af gruppen, blev i sidste ende defineret af en række af terrorangreb i Storbritannien uden fortilfælde og dårligt til ekstremt vejr i hele sommersæsonen i Europa.

Det siger topchef i Merlin Entertainment Nick Varney i en kommentar til regnskabet. Han tilføjer, at det altså på trods af disse forhold lykkedes koncernen at vokse i omsætning og overskud og sætte publikumsrekord.

Et nyt Legoland i Japan

Omsætningen steg 11,6 procent til 1,6 milliarder pund, mens resultat før skat steg seks procent til 209 millioner pund. Det svarer til i omegnen af 13,5 milliarder kroner i omsætning og knap 1,8 milliarder kroner i resultat før skat.

Det er dog også hjulpet godt på vej af flere nyåbnede parker og hoteller i løbet af året - blandt andet et nyt Legoland i Japan.

De nu i alt otte Legoland-parker omsatte for omkring 5,1 milliarder kroner, hvilket svarer til en stigning på 25 procent.

Ejer 124 attraktioner i 25 lande

Ud over Legoland driver Merlin 11 forskellige brands. Det er blandt andet Sea Life, Alton Towers og Madame Tussauds.

Den danske legetøjsgigant Lego solgte Legoland, som dengang talte fire parker, til Merlin Entertainments i 2005. Men Lego gav ikke helt slip på forlystelserne. Kirk-familien, som ejer Lego, købte nemlig ved samme lejlighed 30 procent af selskabet, der i dag driver temaparkerne med det verdenskendte legetøj.

I alt ejer Merlin Entertainments 124 attraktioner i 25 lande.