Goldman Sachs investerer i Sportmaster

Den amerikanske investeringsbank investerer stort og får Sportmaster med i handlen.

Investeringsbanken Goldman Sachs er gået på indkøb i dansk erhvervsliv. 

Sammen med amerikanske Coller Capital bliver Goldman Sachs nemlig investor i kapitalfonden Nordic Capital – investeringen gælder ni virksomheder, hvoraf er to af dem danske, da smedevirksomheden Bladt Industries, som laver platforme til offshore-sektoren i olieindustrien, også følger med. Det skriver InsideBusiness. 

De to investorere lægger i alt 17 milliarder kroner.

Har lugtet god chance

Spørger man Morten Johnsen, der er chefredaktør på InsideBusiness, er det oplagt, at den amerikanske investeringsbank går efter firmaer som Sportmaster.

- Sportmaster har haft det rigtig svært, blandt andet på grund af stigende nethandel og konkurrence. Så Sportmaster er et firma, der ligger ned, og derfor er der selvfølgelig mange – herunder Goldman Sachs – der tænker, om man kan komme ind og lave nogle justeringer og måske optimere forretningen.

- Så kunne der ligge en god opstart inden for de næste fem år. Det er jo selvfølgelig det, banken har lugtet her, siger han til TV 2.

Normalt sælger en kapitalfond én virksomhed ad gangen, og når alle er røget, lukkes fonden typisk ned, fordi man vil etablere en ny, forklarer han, men det er altså en anderledes procedure i dette tilfælde.

- Her er det selvfølgelig, fordi Nordic Capital simpelthen ikke har kunnet komme af med selskaberne, fordi mange har haft store problemer, siger Morten Johnsen.

Goldman Sachs’ investering i Sportmaster og Bladt Industries betyder ifølge InsideBusiness, at begge selskaber nu skal vise deres værd i løbet af de kommende fem år, da banken forventer at sælge igen inden for den tidshorisont. 

TV 2 har forsøgt at få kommentar både fra Sportmaster og Goldman Sachs, men ingen af dem vil kommentere yderligere.