Business

Nye ejere af TDC vil investere massivt i bedre internet

Bedre mobildækning og hurtigere internetforbindelser. Det kan blive konsekvensen af, at nye købere vil overtage TDC.

Den danske telekoncern TDC har opgivet planerne om at satse på selv at skabe tv-indhold til kunderne. Den planlagte fusion med mediegiganten MTG blev mandag fejet af bordet.

Nye købere har meldt sig, og de vil satse hårdt på at give danskerne bedre internet i hele landet.

I landsbyen Oure på Sydfyn er de godt 500 indbyggere optimister efter dagens udmelding fra de selskaber, der vil købe TDC.

- Jeg synes, det er super positivt, at der nu kommer nogle investeringer, så det ser ud til, at vi kan få noget fiberbånd eller noget 5G herud, så vi alle sammen kan arbejde og være herude. Vi elsker at bo på landet, siger Maria Gravesen, der til daglig er marketingschef.

Bud på 40 milliarder

Det, der for to uger siden lignede en historie om TDC og nyt tv-indhold, blev i dag vendt på hovedet. Nu vil telekoncernen i stedet give danskerne avanceret internet - og få det ud i hele landet.

40 milliarder kroner vil de tre pensionskasser PKA, PFA og ATP sammen med det australske investeringshus Macquire betale for at overtage TDC.

- Der skal selvfølgelig fibernet i hele Danmark, der skal være 5G. Vi skal være førende, og det skal vi blive ved med at være. Det skal der ro om, og de penge er vi sådan set villige til at investere, siger Allan Pollack, der er koncernchef i PFA. 

Arthur Rakowski, der er næstformand i Macquarie, siger til TV 2:

- Vi agter at oprette en særskilt enhed, der skal styrke indførelsen af det nye fibernet i Danmark. Vi vil gerne åbne det for alle brugerne i markedet. Det vil styrke konkurrencen og forhåbentligt sikre alle danskere bedre service.

Kan ikke være på nettet samtidig

Mange danskere har oplevet, at bredbånd og kraftigt netværk er kørt uden om deres by. Det har givet store gener, og de erhvervsdrivende har mistet indtægter.

Også Maria Gravesen i Oure på Sydfyn har oplevet problemer med sit bredbånd:

- Vi er to voksne og to teenagedrenge, der har afleveringsopgaver i skolen og timeregnskaber, og jeg skal nogle gange på serveren. Vi kan ikke være på alle sammen på samme tidspunkt.

Det nye konsortium med de rige pensionskasser vil investere langsigtet i den digitale infrastruktur, og Danmark kan over tid blive førende i Europa, når det gælder bredbånd.

TV 2's finanskommentator Ole Krohn vurderer, at et salg af TDC til pensionsgiganterne vil føre til bedre internet og mobildækning:

- De her rige investorer har så mange hundrede milliarder kroner på bogen. Hvis de skal se en forretning i det her, skal de være der længe. PFA har snakket om mindst 10 år. Og så skal de bruge rigtig mange penge på at rulle det her superhurtige net ud over hele Danmark.