Dansk rigmands tøjvirksomhed konkurs

16x9
Steen Skallebæk tjente en formue på at sælge Lagkagehuset. Her ses forretningen Ny Østergade i København. Arkivfoto. Foto: Ida Marie Odgaard / Scanpix Denmark

Medstifter af Lagkagehuset vil ikke længere sælge sportstøj til kvinder.

Efter flere år med underskud har ejerkredsen bag sportstøjsselskabet Pure Lime begæret selskabet konkurs.

Det skriver JydskeVestkysten.

Firmaet, med adresse i Haderslev, har Steen Skallebæk som hovedejer.

Han er også medstifter af bagerkæden Lagkagehuset, som han startede sammen med Ole Kristoffersen. I juni sidste år solgte de to deres aktier i selskabet til kapitalfonden FSN Capitals.

Flere års underskud

Nu har Steen Skallebæk opgivet sin investering i sportstøj. Forklaringen lyder, at en meget stor kapitalindsprøjtning ville være nødvendig, og at markedet for sportstøj er præget af hård konkurrence og nogle meget store spillere.

- Det ville kræve en kæmpeinvestering at få produktionsomkostningerne ned, og det ville være en chance, så jeg så ingen grund til at kaste flere penge i det, og det er vi enige om i ejerkredsen, siger Steen Skallebæk til JydskeVestkysten.

Pure Lime blev etableret i 1995 og laver sportstøj kvinder. Selskabet har kørt med underskud siden 2013, skriver JydskeVestkysten. Underskuddet lød ifølge avisen på 5,192 millioner kroner i 2016.