Business

Aldi ændrer stilen markant

Arkiv. PATRIK STOLLARZ / Scanpix Denmark

Aldi lukkede i den forløbne sommer 32 danske butikker som led i en investeringsplan.

Danskerne skal bruge flere penge i Aldi.

Sådan lyder en bunden opgave for Finn Tang, som er administrerende direktør for Aldi Danmark.

Han skal vende udviklingen i den tyske Aldi-koncerns danske butikker, så "en ny og mere dansk stil skal kapre væsentlig flere forbrugskroner end de foregående 40 år". Det skriver Finans.

I perioden 2011 til 2016 har butikskæden Aldi tabt 1,2 milliarder kroner.

Aldi har aktuelt 188 butikker rundt om i landet. 25 af dem vil inden udgangen af første kvartal være ombygget efter et nyt koncept. Et investeringsprogram med trecifrede millioner på kontoen skal de kommende år fortsætte den stil, skriver Finans.

- Omsætningen er simpelthen for lav i dag til at generere et overskud på bundlinjen, siger Finn Tang til Finans og forklarer, at flere forbrugere kræver en større satsning på blandt andet kød, pålæg, frugt og grønt.

Stor investering skal fremme Aldi

Et af de første tiltag, som Finn Tang har foretaget, er en ændring i navnet - til Aldi Danmark, mod hidtil Aldi Holding.

Derudover er nogle af de centrale funktioner ifølge Finans blevet styrket og udvidet.

Fakta: Aldi

  • Aldi er en af verdens største discountkæder.
  • Åbnede i 1977 Danmarks første discountbutik.
  • 188 butikker i Danmark og beskæftiger cirka 2300 medarbejdere her i landet.
  • Ejes af Aldi Nord er en familieejet tysk dagligvarekoncern med hovedsæde i Essen.
  • Koncernen har cirka 5000 butikker i ni lande: Tyskland, Polen, Belgien, Danmark, Frankrig, Luxembourg, Holland, Portugal og Spanien.
  • Aldi Nord omsatte i 2016 for cirka 155 milliarder kroner.

Kilde: Finans

- Vi skal være med til at styrke hele kæden og skabe en vindermentalitet. Aldi har altid været kendt for lave priser, men vores markedsandel viser, at det ikke er nok. Så nu skal der turbo på både den interne udvikling og det synlige over for kunderne. Med et styrket sortiment inden for de varer, som danskerne ofte handler, får vi dem hyppigere i butikker. Dermed kan omsætningen øges, siger Finn Tang til Finans.

I maj sidste år meldte Aldi ud, at selskabet ville lukke 32 butikker i Danmark efter et stort underskud. Lukningen skete, da discountkæden meldte sig klar til at investere et trecifret millionbeløb i at modernisere resten af butikkerne og åbne nye og større butikker.

- Vi skal give vore kunder en bedre indkøbsoplevelse, end vi har gjort hidtil. Ellers er man i dag ikke en relevant discountkæde. Derfor vil vi løbende lede efter de helt rigtige placeringer - så når de rigtige butikker er der, slår vi til, sagde Thomas Bang, Aldis direktør for kvalitet, CSR og kommunikation, dengang til TV 2.