Dansk kok får Michelin-stjerne på kendt restaurant i Paris

16x9
Kokken Andreas Møller (t.h.) ved uddelingen af Michelin-stjerner i Frankrig i mandags. Foto: JACQUES DEMARTHON / Ritzau Scanpix

Køkkenchefen på restaurant Copenhague i Det Danske Hus i Paris, Andreas Møller, har fået tildelt sin første Michelin-stjerne

Ny nordisk mad er stadig eftertragtet, for Danmark har fået en ny Michelin-kok. Han hedder Andreas Møller og hans drøm er gået i opfyldelse, idet han er manden bag, at der atter er en Michelin-stjernet restaurant i Maison du Danemark i Paris.

 - Det var den drøm, der blev sat i hovedet på mig, da jeg fik tilbuddet om jobbet, sagde danske Andreas Møller til Jyllands-Posten før jul om Michelin-drømmen, som fulgte med ansættelsen på restaurant Copenhague. Tildelingen af udmærkelsen skete mandag.

Restauranten ligger på den legendariske adresse Champs-Élysées 142 tæt ved Triumfbuen i Paris.

Det bedste af dansk kultur

Det Danske Hus i Paris har siden 1955 haft som formål at præsentere det parisiske og internationale kræsne publikum for det bedste, Danmark har at tilbyde inden for kultur og gastronomi.

Huset er en selvejende institution, og den danske ambassade benytter oftest huset til promovering og fremstød for dansk kultur- og erhvervsliv.

I Danmark havde Andreas Møller med stor succes sit eget morgenmadssted Møller Kaffe og Køkken, før han begav sig mod kokkekunstens land.

 Han er udlært hos Erwin Lauterbach, der selv var kok på restaurant Copenhague i Paris.

Her er de billigste - og dyreste - michelinrestauranter i Danmark
3000- 4000 kroner (0)
2000- 3000 kroner (0)
1500- 2000 kroner (0)