Business

TDC afviser købstilbud fra danske pensionskasser

Ifølge Børsen havde tilbudet en værdi på cirka 30 milliarder kroner.

Telegiganten TDC bekræfter onsdag aften i en fondsbørsmeddelelse, at TDC Group har fået et købstilbud fra et konsortium bestående af blandt andet de tre danske pensionskasser PFA, PKA og ATP.

Men i fondsbørsmeddelelsen slår TDC Group fast, at man har afvist købstilbuddet.

- Efter gennemgang af vilkårene for forslaget konkluderede TDC Group's bestyrelse, at forslaget ikke var i TDC's aktionærers og interessenters bedste interesse, og forslaget er blevet afvist, hedder det i fondsbørsmeddelelsen.

Fondsbørsmeddelsen kom, efter Børsen havde udgivet en historie på mediets online-udgave om købstilbuddet.

Et konsortium bestående af de danske pensionskasser ATP, PFA og PKA og den australske investor Macquarie ville købe TDC, erfarede Børsen fra flere kilder med kendskab til processen.

Ifølge Børsen var konsortiet klar til at overtage samtlige aktier, der har en børsværdi svarende til 30 milliarder kroner.

Oplysningerne kommer cirka en uge efter, at TDC opkøbte MTG Nordics, som ejer blandt andet Viaplay, Viasat og TV3.

Krohn: Afvisning kan skabe aktionær-utilfredshed

Opkøbet til næsten 15 milliarder kroner skal være med til at give tv-kunder bedre indhold. Det TDC-ejede YouSee har været udfordret på det danske tv-marked de seneste år, og alene i 2017 tabte teleselskabet 80.000 tv-kunder.

Ifølge TV 2's finanskommentator Ole Krohn kan TDC-ledelsens afvisning dog skabe utilfredshed hos nogle aktionærer og udløse debat på selskabets generalforsamling i marts. Ole Krohn påpeger, at købet af MTG Nordics fik TDC-aktien til at falde kraftigt.

- Det her (købstilbuddet, red.) er jo blevet behandlet i et lukket forum. Og TDC har først bekræftet det efter presset fra Børsens afsløringer. Aktionærerne har jo vist, at de ikke kan lide det her opkøb af MTG - aktien styrtblødte på dagen for købet. Det kan sagtens være, der er nogle aktionærer, der hellere ville have penge i hånden nu end de "fugle på taget", som det her opkøb af MTG er - man ved ikke om det vil gå godt eller det vil gå skidt, siger Ole Krohn.