Business

Danske Bank flytter hovedsæde til Postgrunden i København

Sådan kommer Danske Banks nye hovedkvarter til at se ud. Danske Bank

Danske Bank forlader nu mere end 147 års historie i København for at få et nyt, moderne hovedsæde på Postgrunden ved Hovedbanegården.

Danske Banks nye hovedsæde bliver et stort byggeri i fire etager med plads til 4150 medarbejdere samt 1000 løbende gæster i huset.

Med beslutningen tager banken næste skridt efter i 2016 at have solgt sit nuværende hovedsæde på Holmens Kanal til Standard Life for 1,4 milliarder kroner.

Danske Bank bliver lejer i det nye hus, idet det nye domicil vil være ejet ligeligt af ATP og datterselskabet Danica Pension, når det står færdigt i 2023.

- Med vores nye hovedsæde får vi nogle fysiske rammer, der understøtter vores ambition om at drive en moderne og innovativ virksomhed for både kunder og medarbejdere. Bygningen er skabt til at give gode kundeoplevelser og skabe optimale rammer for samarbejde og udnyttelse af de teknologiske muligheder, siger administrerende direktør Thomas Borgen.

Det nye hovedkvarter er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

Udover at tilbyde moderne og tidssvarende omgivelser for både medarbejdere og kunder bliver bankens hovedsæde med placeringen på Postgrunden en del af et nyt område i hjertet af København.

- Vi glæder os til at blive en aktiv del af et nyt og spændende område i København, og med vores kommende hovedsæde skaber vi en endnu mere åben og tilgængelig bank, siger Thomas Borgen.

FAKTA

  • I Danske Banks kommende hovedsæde er det planen, at op til 4150 medarbejdere kan arbejde på samme tid. Herudover er der plads til, at cirka 1000 gæster kan opholde sig i bygningen.
  • I øjeblikket er Postgrunden blandt andet ved at blive gjort klar til opførelsen af Danske Banks kommende hovedsæde med forventet byggestart i 2019.
  • Det er Lundgaard & Tranberg Arkitekter, som har tegnet Danske Banks nye hovedsæde. Danica Pension er bygherre.
  • Danske Bank lejer det nye domicil på Postgrunden, der ved færdiggørelsen vil være ejet ligeligt af ATP og Danica Pension.

Dermed følger Danske Bank en tendens, som Nykredit og Nordea har startet - nemlig at skabe få nye, moderne faciliteter for at øge effektiviteten inden for sektoren. Nordea er flyttet til Amager tæt på DR, mens Nykredit endnu ikke har meldt, hvor de flytter hen.

I tillæg til at blive arbejdsplads for cirka 4000 ansatte vil det kommende hovedsæde blandt andet indeholde et bankmuseum, en café og en filial. Udover domicilet ved Postgrunden vil Danske Banks koncernfunktioner i Københavnsområdet fra 2023 blive samlet i Høje Taastrup, hvor banken allerede holder til.

Farvel til Holmens Kanal

Flytningen af hovedsædet betyder samtidig, at Danske Bank i 2023 siger farvel til Holmens Kanal, hvor koncernen har haft hovedsæde siden 1875.

- Der er ingen tvivl om, at Holmens Kanal har været en central del af bankens 147-årige historie og kulturelle identitet, som vi tager med os i det nye hovedsæde. Men hvis banken også i de næste 147 år skal fortsætte med at være en moderne og innovativ bank for vores kunder og medarbejdere, så må vi skabe nye og mere tidssvarende rammer, der i højere grad lever op til vores ambitioner, siger Thomas Borgen.